Home Bots & Bullets Robot herkent geluid vuurwapens

Robot herkent geluid vuurwapens

door Marco van der Hoeven

Robotic Assistance Devices gaat EAGL Gunshot Detection Technology integreren in al zijn beveiligingsapparatuur, waaronder autonome robots. Een schotdetectiesysteem is een systeem dat schoten met vuurwapens kan herkennen en de locatie kan berekenen. Dit gebeurt met behulp van een reeks akoestische sensoren.

EAGL Technology werd opgericht in 2015 op basis van ballistische technologie ontwikkeld door het Department of Energy (DOE) Pacific Northwest National Laboratory (PNNL). EAGL heeft deze technologie verder ontwikkeld door een geavanceerd beveiligingssysteem te creëren. Het productaanbod van EAGL maakt gebruik van de FireFly Ballistic Sensor-technologie van het bedrijf, die RAD als een geïntegreerde optie zal aanbieden op alle mobiele en stationaire beveiligingsoplossingen. Tot EAGL-klanten behoren Honeywell, Johnson Controls, Siemens en nog veel meer.

Sensoren

Een schotdetectiesysteem is een systeem dat schoten met vuurwapens kan herkennen en de locatie kan berekenen. Dit gebeurt met behulp van een reeks akoestische sensoren. Detectiesystemen kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen bij securitybedrijven, het leger en de politie om de richting van het schoten, de bron en in sommige gevallen het soort wapen dat wordt gebruikt te bepalen. Volgens Verified Market Research werd de wereldwijde markt voor Gunshot Detection Systems in 2019 geschat op $ 1,41 miljard en zal deze naar verwachting in 2027 $ 8 miljard bereiken.

Autonome responsoplossingen

Volgens Gun Violence Archive waren er in 2019 417 grootschalige schietpartijen, waarmee dit het slechtste jaar ooit is voor dit soort aanvallen. “We hebben herhaaldelijk verzoeken ontvangen om mogelijkheden voor het detecteren van geweerschoten in RAD-apparaten in te bouwen van uiteenlopende industrieën als vervoerders, beheerders van winkelvastgoed en wetshandhavers. De integratie van de technologie van EAGL in de autonome responsoplossingen van RAD zou goed moeten worden ontvangen door alle markten die we bedienen, zegt Steve Reinharz, CEO van RAD.

Misschien vind je deze berichten ook interessant