Home Bots & Bullets General Atomics demonstreert Reaper met nieuwe autonome detectiefuncties

General Atomics demonstreert Reaper met nieuwe autonome detectiefuncties

door Marco van der Hoeven

General Atomics Aeronautical Systems heeft een demonstratie gegeven waarbij een Reaper-drone is uitgerust met de Agile Condor Pod van het Air Force Research Laboratory. De Agile Condor Pod combineert on-board high-speed computerverwerking met machine learning-algoritmen om doelen te detecteren, correleren, identificeren en volgen. Hiermee kan de MQ-9 objecten autonoom identificeren met behulp van een ingebouwde elektro-optische/infrarood (EO/IR) sensor en de Lynx Synthetic Aperture Radar (SAR) van GA-ASI.

Deze uitvoering van de Reaper is mogelijk door de ontwikkeling Edge-computing, waarbij veel rekenkracht aan de ‘randen’ van het netwerk zit. Hiermee kunnen computers autonome doeldetectie, identificatie en nominatie op grotere afstanden uitvoeren. De verwerking aan boord vermindert de bandbreedtevereisten voor het delen van doelinformatie met andere platforms.

Autonome doeldetectie

Dit is een belangrijke stap in de richting van meer automatisering, autonome doeldetectie en snelle besluitvorming. GA-ASI zal blijven samenwerken met AFRL om de capaciteit te verfijnen en de overgang naar operationele constructies te bevorderen die het vermogen van oorlogsjagers om te opereren in betwiste of geweigerde omgevingen te verbeteren. In de demonstratievideo van General Atomics is te zien dat de uiteindelijke beslissing over wat er moet gebeuren door een mens wordt genomen. Uit de demonstratie blijkt wel dat deze stap eenvoudig achterwege gelaten kan worden.

Verkorten

“Computing at the edge heeft enorme implicaties voor toekomstige onbemande systemen”, aldus GA-ASI President David R. Alexander. “GA-ASI zet zich in om de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie op onbemande systemen uit te breiden en de Agile Condor-mogelijkheid is het bewijs dat we nauwkeurig en effectief de observatie-, oriëntatie-, besluit- en handelcyclus kunnen verkorten om informatie-superioriteit te bereiken.”

Missiesystemen

GA-ASI is een dochteronderneming van General Atomics, ontwerper en fabrikant van Remotely Piloted Aircraft (RPA) -systemen, radars en elektro-optische en gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator RPA-serie en de Lynx Multi -modus Radar. Met meer dan zes miljoen vlieguren biedt GA-ASI vliegtuigen met een lang uithoudingsvermogen met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn om aanhoudende vluchten te leveren die situationeel bewustzijn en een snelle aanval mogelijk maken. Het bedrijf produceert ook een verscheidenheid aan grondcontrolestations en software voor sensorbesturing / beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteunende diensten aan en ontwikkelt metamateriaalantennes.

Misschien vind je deze berichten ook interessant