Home Bots & Bullets Hanwha toont autonome defensie-oplossingen op defensiebeurs

Hanwha toont autonome defensie-oplossingen op defensiebeurs

door Marco van der Hoeven

Hanwha Aerospace zal, in samenwerking met Hanwha Systems en Hanwha Ocean, deze week op de Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego (MSPO) in Kielce, Polen, een reeks geavanceerde autonome defensie-oplossingen presenteren.

Als antwoord op de toenemende behoefte aan effectieve afschrikkingsmaatregelen door de oorlog in Oekraïene, zal Hanwha geavanceerde land- en zeeverdedigingsoplossingen presenteren. Volgens prognoses van McKinsey zullen de defensie-uitgaven van de NAVO in de komende jaren met €300–400 miljard toenemen.

Hanwha heeft nauw samengewerkt met Europese landen zoals Polen, Finland en Noorwegen. Vooral met Polen heeft het bedrijf een sterke band, met de levering van 48 K9PL SPHs aan de Poolse strijdkrachten, om het gat te vullen van overgedragen artilleriesystemen naar Oekraïne.

Het Europese filiaal van Hanwha Aerospace, opgericht in de eerste helft van dit jaar, heeft als doel samen te werken met Polen aan lokale productie en dit te gebruiken als springplank voor exportverkopen aan andere Europese partners.

Tijdens het evenement zal Hanwha een aantal kernproducten en -oplossingen presenteren:

– BREVIS-EOD: Deze robot, ontwikkeld door het Agency for Defense Development (ADD), integreert technologieën voor explosieven opsporing met mijnendetectoren en biedt een veel snellere en veiligere mijnopsporing zonder de noodzaak van militair personeel.

– Onbemand Gevechtsvoertuig (UGCV): Dit voertuig, dat zijn debuut maakt, is uitgerust met innovatieve technologieën en is gericht op grensoperaties zoals zoekacties, verkenning en waakzaamheid.

– TAipers: een geleide lucht-grondraket die nu ook als grond-grondraket op het voertuig kan worden gebruikt.

– Redback: Een geavanceerd infanteriegevechtsvoertuig met geavanceerde beschermingstechnologieën. Australië heeft Hanwha onlangs gekozen als voorkeursbieder om zijn vloot gepantserde personeelsdragers te vervangen.

-Onbemande Onderwatervoertuigen: Hanwha Systems introduceert twee autonome onderwatervoertuigen voor maritieme beveiliging.

-KSS-III Batch II: Een state-of-the-art onderzeeër, gericht op Europese klanten, met een innovatief voortstuwingssysteem op lithium-ionbatterijen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant