Home Bots & Bullets Elbit Systems levert SkyStriker loitering munitie aan Europees land

Elbit Systems levert SkyStriker loitering munitie aan Europees land

door Marco van der Hoeven

Elbit Systems heeft aangekondigd dat het een contract ter waarde van $95 miljoen heeft gewonnen om SkyStriker loitering munitie te leveren aan een niet nader genoemd Europees land. Het contract zal over een periode van twee jaar worden uitgevoerd. Als onderdeel van het contract zal Elbit Systems enkele honderden SkyStriker-eenheden leveren.

De SkyStriker van Elbit Systems is een volledig autonome loitering munitie die in staat is om doelen te lokaliseren, verwerven en aanvallen die door de operator zijn aangewezen met een explosieve lading van maximaal 10 kg, wat zorgt voor een hoge precisie. De SkyStriker kan vanaf diverse grond- en luchtplatforms worden gelanceerd, waaronder vanuit een speciale canister op Elbit Systems’ PULS™ (Precise and Universal Launching System) raketartilleriesystemen.

Uitgerust met een elektrische motor kan de SkyStriker tot 2 uur lang heimelijke operaties uitvoeren en heeft het een bereik van 100 km. Het systeem kan doelen nauwkeurig raken en behoudt een “man in de lus” zelfs in omgevingen waar GPS en communicatie worden gestoord.

Dankzij het modulaire ontwerp van de SkyStriker kan een aantal verschillende soorten explosieve ladingen worden gebruikt, die in het veld kunnen worden verwisseld tijdens de pre-flight, afhankelijk van de operationele behoefte.

Yoram Shmuely, algemeen directeur van Elbit Systems Aerospace, zei: “We zijn verheugd een innovatieve en effectieve oplossing te kunnen leveren aan onze klanten die de lucht- en grondoplossingen van Elbit Systems combineert. Als een heimelijk en wendbaar platform biedt de SkyStriker loitering munitie hoge prestaties qua precisie en betrouwbaarheid, wat op het moderne slagveld een cruciaal voordeel biedt voor strijdkrachten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant