Home Bots & Business Agility opent fabriek voor humanoïde robots

Agility opent fabriek voor humanoïde robots

door Marco van der Hoeven

Agility Robotics, het bedrijf achter de tweebenige robot Digit, heeft aangekondigd dat het RoboFab gaat openen, een productiefaciliteit voor robots in Salem, Oregon. Deze faciliteit heeft de capaciteit om jaarlijks meer dan 10.000 robots te produceren.

De bouw van de 70.000 vierkante voet grote fabriek van Agility begon vorig jaar en de verwachting is dat deze later dit jaar haar deuren opent. In het eerste jaar verwacht Agility honderden Digit robots te produceren, met de potentie om op te schalen naar meer dan 10.000 robots per jaar. Op volledige capaciteit zal RoboFab meer dan 500 werknemers in dienst hebben in Salem, naast de medewerkers van Agility op andere locaties. Digit zal ook in de nieuwe fabriek werken, waarbij hij taken uitvoert zoals het verplaatsen, laden en lossen van kratten.

Digit is vanaf het begin ontworpen om te functioneren waar mensen functioneren en om veilig nuttig werk te verrichten in ruimtes die voor mensen zijn ontworpen. Vanwege het feit dat veel taken zijn ontworpen rond menselijke werkstromen, zorgt het op mensen gerichte ontwerp van Digit voor veelzijdigheid. De robot zal in eerste instantie vooral worden ingezet voor bulkgoederen handling in magazijnen en distributiecentra. Klanten die deelnemen aan het Agility Partner Programma (APP) kunnen de eerste Digits verwachten in 2024, terwijl ze in 2025 algemeen verkrijgbaar zullen zijn.

“De opening van onze fabriek betekent een keerpunt in de geschiedenis van robotica: het begin van de massaproductie van commerciële humanoïde robots,” aldus Damion Shelton, mede-oprichter en CEO van Agility Robotics. “We hebben Digit ontworpen om lastige problemen in de huidige arbeidsmarkt aan te pakken, zoals blessures, burn-out, hoge turnover en niet in te vullen vacatures, met als uiteindelijk doel om mensen menselijker te maken. Als je nieuwe technologie bouwt om de samenleving te verbeteren, is de belangrijkste mijlpaal wanneer je die technologie op grote schaal kunt produceren.”

Aindrea Campbell, COO van Agility Robotics, leidt de opschaling van de productie en bedrijfsvoering van Agility om aan de grote commerciële vraag naar Digit te voldoen. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring als senior operations leider bij bedrijven zoals Ford en Apple. “We bouwen niet alleen de eerste fabriek voor humanoïde robots ter wereld, maar doen dit ook in de Verenigde Staten, vlakbij ons engineeringcentrum. Dit is geweldig voor snelle opschaling,” voegt Campbell toe. “Met de oprichting van RoboFab in Salem, Oregon, bevorderen we niet alleen de ontwikkeling en inzet van geavanceerde robotsystemen, maar stimuleren we ook innovatie en creëren we hooggekwalificeerde banen. Met de capaciteit om Digit op schaal te produceren, zijn we klaar om de toekomst van werk positief te veranderen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant