Home Bots & Business FANUC toont portfolio op EMO Hannover

FANUC toont portfolio op EMO Hannover

door Pieter Werner

Tijdens EMO Hannover 2023 is FANUC prominent aanwezig met 1.444m2 op stand C54 in Hal 9. De expo omvat een breed scala van hun nieuwste producten en ontwikkelingen. Bezoekers kunnen een reeks CNC-systemen, robots en gereedschapsmachines verwachten.

FANUC biedt bezoekers inzicht in het FS500i-A series CNC, een systeem dat nog in ontwikkeling is. Dit systeem combineert prestaties met gebruiksgemak. Dankzij de HMI kunnen zowel ervaren als nieuwe operators taken beheren op één scherm, wat het proces stroomlijnt. Het CNC-systeem ondersteunt ook een reeks machinekinematica en bevat een functie voor programmeerbare machinebesturing (PMC).

Andere kenmerken van het FS500i-A, zoals energiebesparende functies, koolstofneutraliteit en digitale tweelingtechnologie, zijn al beschikbaar in de geavanceerde FS30i/31i/32i-B Plus en standaard FS0i-F Plus CNC-oplossingen van FANUC.

Geautomatiseerde Productiecel voor de Auto-industrie

Op de stand wordt een FANUC ROBOMACHINE-display getoond met een uitgebreide productiecel, die onder andere bestaat uit twee ROBODRILL α-DiB Plus series bewerkingscentra en een M-20iD/25 robot voor machinebediening. Deze opstelling simuleert het bewerken van een complex onderdeel voor elektrische voertuigen (EV) in meerdere assen.

Bovendien wordt het FANUC ROBODRILL αD28LiB5ADV Plus Y500 bewerkingscentrum geïntroduceerd, met geavanceerde functionaliteiten zoals een mogelijkheid voor automatische gereedschapswissel met 28 stations.

Andere Displays en Demonstraties

De stand toont ook de ROBODRILL α-DiB Plus series in verschillende demonstraties, waarbij de kracht ervan wordt benadrukt in taken zoals frezen, boren en skiven. Daarnaast zijn er presentaties van de ROBOSHOT α-S50iB spuitgietmachine en de ROBOCUT α-C600iC met toepassingen voor de luchtvaart.

Een belangrijke toevoeging aan de ROBOCUT α-CiC-familie, de FANUC ROBOCUT α-C800iC draad EDM, zal zijn wereldpremière beleven op EMO. Deze machine zal het draadsnijden van een complex luchtvaartturbine-onderdeel tentoonstellen.

Robotshowcase

In een speciaal gedeelte toont FANUC meerdere robots van verschillende groottes en capaciteiten, wat hun veelzijdigheid voor een reeks taken illustreert. Nieuwe robots die op EMO worden geïntroduceerd zijn de CRX-25iA collaboratieve robot, de FANUC M-710iD/50M en de CR-35iB collaboratieve robot.

FANUC introduceert de nieuwe versie van het ‘FIELD-systeem’, een on-premise platform dat het verzamelen en analyseren van gegevens van verbonden machines en apparaten vergemakkelijkt, en zorgt voor compatibiliteit met verschillende producten.

Ter ondersteuning van de klantbeleving biedt FANUC ook informatie over hun serviceverbeteringen, waaronder het FANUC Assisted Reality (FAR) ondersteuningstool op afstand en andere serviceaanbiedingen zoals de FANUC Academy trainingscursussen en het FANUC Care-pakket.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant