Home Bots & Bullets Nieuw exoskelet voor speciale eenheden

Nieuw exoskelet voor speciale eenheden

door Marco van der Hoeven

Mehler Protection heeft samen met Mawashi Science & Technology en de elite-eenheid GIGN van de Franse Nationale Gendarmerie het ExoM Up-Armoured Exoskeleton gelanceerd. Het idee achter dit exoskelet is om de veiligheid van gebruikers te vergroten door gewichtsbeheer en ballistische bescherming slim te combineren. Het moet goede bescherming bieden zonder dat het geheel te zwaar wordt.

Dankzij de technologie in het pak wordt volgens de fabrikant tot wel 70% van het gewicht van de schouders naar de grond verplaatst. Dit zou moeten helpen om lichamelijke inspanning te verminderen, blessures te voorkomen en het personeel zich beter te laten concentreren op hun belangrijke taken.

Daniel von Chamier, hoofd verkoop bij Mehler Systems, zei dat de ExoM niet alleen effectief het gewicht herverdeelt, maar ook zorgt voor topbescherming tegen kogels, met volledige dekking tot het VPAM 8 niveau. Het ontwerp van de ExoM Exoskeleton bevat ook allerlei ergonomische en mobiliteitsfuncties. Gebruikers kunnen hierdoor bijna net zo makkelijk bewegen als zonder het pak, met zo’n 99% bewegingsvrijheid. Het pak heeft onder meer een flexibele rug, een schuivende tailleband en scharnierende gewrichten, wat handig is in lastige terreinen of kleine ruimtes.

Wat ook bijzonder is aan de ExoM, is dat het werkt zonder externe stroombronnen. Dit maakt het pak geschikt voor langere missies of in afgelegen gebieden, omdat je geen zware batterijen of oplaadapparatuur nodig hebt.

Etienne Lamoureux, algemeen directeur van Mawashi Science & Technology, gaf aan dat de samenwerking met Mehler Protection aan de ExoM Up-Armoured Exoskeleton een boeiende ervaring was. De combinatie van Mawashi’s expertise in de structuur van exoskeletten met de kennis van Mehler Protection op het gebied van ballistische bescherming heeft geleid tot een baanbrekend product.

Met de lancering van de ExoM Up-Armoured Exoskeleton laat Mehler Protection zien dat ze voorop blijven lopen in innovatie op het gebied van ballistische bescherming. Het bedrijf legt de focus op het ontwikkelen van technologieën die inspelen op de veranderende behoeften van militair en wetshandhavingspersoneel.

Misschien vind je deze berichten ook interessant