Home Bots & Bullets Milrem Robotics werkt samen met defensie Oekraïne

Milrem Robotics werkt samen met defensie Oekraïne

door Marco van der Hoeven

De Europese fabrikant van robotica en autonome systemen Milrem Robotics en de Oekraïense defensie-industrie (UDI), die bedrijven in de defensie-industrie vertegenwoordigt, hebben een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen van de volgende generatie robotverdedigingssystemen.

De overeenkomst, ondertekend tijdens het First Defense Industries Forum (DFNC1) in Kiev, beslaat verschillende ontwikkelings- en productieactiviteiten tussen Milrem Robotics en de leden van UDI.

Als eerste stap zullen de partijen een strategische samenwerking aangaan bij het opstellen  van de vereisten en scenario’s voor robotsystemen die de capaciteiten van de Oekraïense strijdkrachten in de oorlog kunnen vergroten.

Daarna zullen de betrokken bedrijven de Oekraïense ervaring op het slagveld gebruiken in de verdere ontwikkeling van de bestaande robot- en autonome systemen van Milrem Robotics, en nieuwe producten ontwikkelen om de bemande en onbemande multi-domeincapaciteiten van Oekraïne uit te bouwen.

De partijen zullen ook kijken naar de productie van THeMIS Combat (met HMG- en antitankcapaciteiten), Combat Engineering (mijndetectie en ontmijning), CASEVAC onbemande grondvoertuigen en andere producten van Milrem Robotics in Oekraïne en technische samenwerking bij het ontwerpen van een Robotic Combat Vehicle op wielen.

Milrem Robotics heeft al 15 THeMIS onbemande grondvoertuigen aan Oekraïne geleverd ter ondersteuning van de logistiek, de evacuatie van slachtoffers en het vrijmaken van routes.

UDI, dat deze zomer werd omgevormd tot een naamloze vennootschap, is een strategische fabrikant van wapens en militaire uitrusting in Oekraïne die staatsdefensiebedrijven combineert, met ongeveer 67.000 medewerkers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant