Home Bots & Bullets Australië zet Skylark UAS in

Australië zet Skylark UAS in

door Marco van der Hoeven

Elbit Systems of Australia zal het Australische leger gaan voorzien van de Skylark I LEX Unmanned Aerial Systems (UAS) uitgerust met Electro Optical en Automatic Dependent Surveillance – Broadcast (ADS-B) systeem.

Elbit Systems zal met een gecertificeerd ADS-B-systeem het Australische leger ondersteunen bij het opzetten van use-cases buiten het traditionele UAS-werk, inclusief integratie in meer luchtruimklassen. Dit zal ondersteuning van de Australian Defence Force (ADF) mogelijk maken voor civiele operaties voor rampen en humanitaire hulp.

De volledig autonome elektrisch aangedreven Skyulark I-LEX is ontworpen beschikt over een missiegerichte, intuïtieve mens-machine-interface (MMI) en een communicatiebereik van 40 km Line Of Sight (LOS), waardoor het effectief is voor een verscheidenheid aan missies, waaronder verkennings- en krachtbeschermingsmissies. UAS van de Skylark-familie, inclusief Sklylark 3 Hybrid met 18-uurs uithoudingsvermogen, worden ingezet door klanten in Israël, Azië, Europa en Latijns-Amerika.

Misschien vind je deze berichten ook interessant