Home Bots & Business Exotec bouwt 4000ste robot

Exotec bouwt 4000ste robot

door Marco van der Hoeven

De Franse producent van magazijnrobots Exotec heeft de productie van zijn 4000e robot voltooid. Zes maanden geleden vierden zij nog de productie van hun 3000ste robot. Dit illustreert volgens het bedrijf de sterke vraag naar hun Skypod robot. Exotec heeft ondertussen 550 werknemers, waarvan er dit jaar 300 zijn aangeworven (150 in Europa).

Skypod-robots worden volledig door Exotec in Frankrijk geproduceerd, in het hoofdkantoor van het bedrijf in Croix, waaruit export naar de hele wereld plaatsvindt. De afgelopen drie jaar heeft Exotec zijn jaarlijkse omzet verdrievoudigd, grotendeels dankzij hun snelle internationale expansie. Exotec stond bovendien op de achtste plaats in de Financial Times FT1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven in 2022.

“We zijn erg trots om de productie van onze 4.000ste robot aan te kondigen, slechts zes maanden nadat we de 3.000 bereikten. Dit toont ook de groeiende vraag naar onze producten wereldwijd”, zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec. “We danken dit succes aan de enthousiaste inzet van onze teams, die hun best doen om ons groeitempo bij te houden en te versterken. We blijven ook rekruteren, vooral R&D-profielen, om te blijven innoveren en onze klanten oplossingen te bieden waarmee ze vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.” Eerder dit jaar lanceerde Exotec zich ook in de Benelux, waar nog veel potentieel ligt bij bedrijven om de warehouse robotica te implementeren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant