Home Bots & Business ‘Germ-Zapping’-robots desinfecteren football-stadion

‘Germ-Zapping’-robots desinfecteren football-stadion

door Pieter Werner

In de VS heeft het American Football-team de Carolina Panthers twee LightStrike Germ-Zapping Robots en twee LightStrike Disinfection Pods aangeschaft om faciliteiten en materialen van het team te desinfecteren. Hiermee willen ze het risico voor spelers en personeel door blootstelling aan SARS-CoV-2 minimaliseren.

LightStrike Germ-Zapping Robots gebruiken gepulseerd xenon om intense uitbarstingen van breedspectrum UV-licht te creëren dat snel virussen en bacteriën op oppervlakken vernietigt. De robots werken snel en hebben geen opwarm- of afkoeltijd nodig, waardoor de Panthers tientallen kamers per dag (per robot) kunnen desinfecteren.

Desinfectiepod

De robots draaien al zwaar door het hele stadion en worden gebruikt om vergaderruimten, kleedkamers, revalidatieruimtes, suites, toiletten, kantoren, gewichtsruimten, trainingsruimtes en nog veel meer te desinfecteren. Het team gebruikt een LightStrike-desinfectiepod, een lichtgewicht en draagbare opvangeenheid die gebruikmaakt van de kiemkracht van de LightStrike-desinfectierobot om snel gevoelige spelersapparatuur zoals pads, schoenplaatjes en helmen tussendoor te desinfecteren.

Onderzoeken

Gezondheidszorginstellingen hebben meer dan 40 onderzoeken gepubliceerd die de werkzaamheid van de LightStrike-robottechnologie valideren, de enige UV-desinfectietechnologie voor kamers waarvan is bewezen dat ze het Severe Acute Respiratory Syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), het virus dat COVID veroorzaakt, deactiveert. -19. Bij tests door derden bereikte de LightStrike-robot in twee minuten een desinfectie van 99,99% op oppervlakken tegen SARS-CoV-2.

Pandemie

Als gevolg van de pandemie en de wereldwijde focus op het bestrijden van coronavirus en andere ziekteverwekkers, gebruiken niet-gezondheidsinstanties zoals scholen, hotels, luchthavens – en nu de Carolina Panthers van de NFL – LightStrike-robots om snel oppervlakken in hun faciliteiten te desinfecteren.

Veiligheid

“Ons doel is om dit de veiligste faciliteit en het stadion te maken dat het mogelijk is, en daarom hebben we voor Xenex gekozen”, zegt Eddie Levins, directeur van de beveiligings- en infectiebeheersingsfunctionaris voor het Carolina Panthers en Bank of America Stadium. “Het was in onze evaluaties duidelijk dat Xenex de beste UV-desinfectieoplossing voor ons bood en ons in staat stelde om snel en effectief onze voetbalvelden en andere gebieden in het stadion te ontsmetten. We hebben sinds maart gewerkt aan de ontwikkeling van een alomvattend gezondheids- en veiligheidsplan, zodat iedereen zich veilig en comfortabel zou voelen als hij terugkeerde naar het Bank of America Stadium, en Xenex heeft daar een belangrijk deel van uitgemaakt. ”

Investering

“Terwijl de wereld op zoek is naar manieren om veilig te heropenen, zijn we erg trots om deel uit te maken van de desinfectiestrategie van de Carolina Panthers. Het leiderschap van Panthers onderzocht zorgvuldig het wetenschappelijke bewijs over de effectiviteit van de robot en de snelheid waarmee de robot werkt, toen ze de LightStrike-robot evalueerden en kozen als een integraal onderdeel van hun strategie om spelers en personeel de veiligst mogelijke omgeving te bieden. De investering die de Panthers hebben gedaan in onze desinfectierobots, bevestigt hun toewijding aan de veiligheid van hun spelers en personeel ”, aldus Irene Hahn, senior vice president global sales en marketing bij Xenex.

Misschien vind je deze berichten ook interessant