Home Bots & Business ABB koopt het Nederlandse Codian Robotics

ABB koopt het Nederlandse Codian Robotics

door Marco van der Hoeven

ABB heeft Codian Robotics B.V. overgenomen, een Nederlandse leverancier van deltarobots. Deze robots worden vooral ingezet voor uiterst nauwkeurige pick-and-place-toepassingen. Het portfolio van Codian Robotics omvat een hygiënische ontwerplijn, ideaal voor hygiënegevoelige industrieën, waaronder voedingsmiddelen en dranken en farmaceutische producten.

Codian Robotics is gevestigd in Ede en heeft wereldwijd 20 mensen in dienst. Het bedrijf zal zijn klanten rechtstreeks blijven bedienen. De overname werd ondertekend en afgerond op 1 oktober 2020, beide partijen wilden geen details bekend maken over de aankoopprijs.

Focus

“Onze overname onderstreept onze focus op baanbrekende technologie, die onze klanten helpt om het potentieel van automatisering volledig te realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderend zakelijk landschap”, aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation. “De technologieën en branchekennis van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op ons aanbod van voedsel- en drank-, farmaceutische, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machinegerichte robotica-aanbod van ABB ondersteunen.”

Portfolio

“Door de jaren heen hebben we een uitgebreide productportfolio ontwikkeld. De indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid en branchekennis van ABB zullen ons helpen ons portfolio wereldwijd beschikbaar te maken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken om het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven ”, aldus Freek Hartman, oprichter van Codian Robotics.

Hygiënisch

Hoewel de meeste robots in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie tegenwoordig niet zijn ontworpen om voedsel aan te raken, omvat het portfolio van Codian Robotics een hygiënisch ontwerp dat veilige, open voedselverwerking mogelijk maakt.

Toeleveringsketens

“Er is een sterke behoefte aan pick-and-place-robots die hoge hygiënische normen garanderen, versneld door de COVID-19-pandemie. Onze klanten in de voedings- en drankensector, de farmaceutische sector en de logistieke sector zijn vooral geïnteresseerd in het potentieel van automatisering, waardoor toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd ”, aldus Atiya.

Robotica-strategie

In de toekomst zal ABB in staat zijn om haar klanten een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen uit één enkele bron te bieden, wat bijdraagt ​​aan de machinegerichte robotica-strategie van ABB die machineautomatisering en robotbesturing integreert in één enkel platform.

Wereldwijd

Hans Wimmer, President van de Machine Automation-divisie van ABB en Managing Director van B&R, zei: “ Met Codian Robotics verwerven we een van ’s werelds meest succesvolle leveranciers van deltarobots met een buitengewoon trackrecord in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen kunnen bieden – wereldwijd en voor alle industrieën. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant