Home Bots & Business Dataiku omzet van meer dan 230 miljoen dollar en benoemt Krish Venkataraman tot President

Dataiku omzet van meer dan 230 miljoen dollar en benoemt Krish Venkataraman tot President

door Pieter Werner

AI platform Dataiku heeft Krish Venkataraman benoemd als nieuwe President. De benoeming komt op een moment dat het bedrijf melding maakt van een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van meer dan 230 miljoen dollar. Daarnaast telt het bedrijf nu meer dan 200 klanten van de Forbes Global 2000 lijst, waaronder bekende namen als LG Chem, Regeneron, Standard Chartered Bank, SLB en Unilever.

Venkataraman heeft een lange carrière achter de rug in leidinggevende rollen, waaronder functies als President, CFO en COO. Hij heeft ook bijgedragen aan succesvolle strategische overnames en IPO’s. Een van zijn opvallende prestaties was zijn bijdrage aan de IPO van KnowBe4, en de daaropvolgende privatisering van het bedrijf via een overname door Vista Equity Partners ter waarde van 4,6 miljard US dollar.

Over zijn benoeming bij Dataiku zei Venkataraman: “Dataiku heeft in de afgelopen tien jaar veel vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van een AI-platform dat de kern van elk bedrijf kan verbeteren. Ik ben enthousiast om samen te werken met het Dataiku-team om ons bereik verder uit te breiden.”

Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku, benadrukte de rol die Venkataraman zal spelen in de groei en mogelijke beursgang van het bedrijf. Hij zei: “Met Krish aan boord zijn we beter voorbereid op de volgende stappen, waaronder een mogelijke beursgang.” Venkataraman zal de leiding hebben over alle bedrijfs- en administratieve activiteiten en zal werken aan verdere groei en een bredere marktaanwezigheid.

Het bedrijf heeft dit jaar ook andere groeiprestaties gemeld. Zo heeft Dataiku zijn ARR in zowel Amerika als EMEA verhoogd tot meer dan 100M US dollar en het klantenbestand uitgebreid tot meer dan 600. Daarnaast heeft Dataiku dit jaar verschillende leidinggevenden toegevoegd om de wereldwijde expansie en marktstrategieën te ondersteunen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant