Home Bots & Business Robot verpakt 60 hamburgers per minuut

Robot verpakt 60 hamburgers per minuut

door Marco van der Hoeven

Soft Robotics, een bedrijf gespecialiseerd in AI-gedreven oplossingen voor de voedselindustrie, presenteert mGripAI op de Pack Expo van 11 tot 13 september in het Las Vegas Convention Center. mGripAI kan onder meer hamburgers direct vanuit bulk verpakken met een snelheid van 60 stuks per minuut.

Deze oplossing combineert 3D-vision, kunstmatige intelligentie en zachte grijptechnologieën. Met een IP69K-classificatie is mGripAI ontworpen om industriële robots taken te laten uitvoeren die vergelijkbaar zijn met die van mensen, waardoor bepaalde handmatige processen geautomatiseerd kunnen worden.

Naast het verpakken van hamburgers kan mGripAI ook kippendrumsticks selecteren, oriënteren en verpakken met dezelfde snelheid. Bezoekers van de Soft Robotics-stand kunnen de vision tools van mGripAI bekijken, welke het implementeren van AI-toepassingen vereenvoudigen.

De technologie heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van de noodzaak voor productpresentatie, het verkleinen van de afhankelijkheid van handarbeid en het voldoen aan veiligheidsnormen met zijn IP69K-geclassificeerde componenten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant