Home Bots & Business Markt voor Humanoïde Robots Groeit naar $6,3 Miljard in 2030

Markt voor Humanoïde Robots Groeit naar $6,3 Miljard in 2030

door Pieter Werner

Een recent rapport van Research and Markets schetst een positief beeld van de toekomstige groei van de markt voor humanoïde robots. Het rapport, getiteld “Humanoid Robots – Global Strategic Business Report”, voorspelt dat de markt, die in 2022 werd gewaardeerd op $1,3 miljard, zal groeien naar $6,3 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 22,3% over de periode van 2022 tot 2030.

De markt wordt onderverdeeld in segmenten, waaronder robots op wielen (‘Wheel Drive’) en robots die zich op twee benen voortbewegen (‘Biped’). Het ‘Wheel Drive’-segment zal naar verwachting een CAGR van 19,5% bereiken, terwijl het ‘Biped’-segment een CAGR van 26,3% zal kennen.

Deze humanoïde robots, die qua uiterlijk en beweging menselijke kenmerken nabootsen, zijn inzetbaar in diverse sectoren zoals persoonlijke assistentie, zorgverlening, entertainment en onderwijs. De vraag naar dergelijke robots lijkt vooral te stijgen in de gebieden van persoonlijke assistentie en zorgverlening.

Hoewel ontwikkelde landen momenteel de markt leiden, is er een verwachting van aanzienlijke groei in opkomende economieën door verbeterde toegankelijkheid van deze technologieën. De groei van de markt gaat echter gepaard met uitdagingen zoals ethische vraagstukken, privacykwesties en mogelijke impact op de arbeidsmarkt.

In de Verenigde Staten wordt de markt voor humanoïde robots in 2022 geschat op $430,8 miljoen. China, de op een na grootste economie, zou tegen 2030 een marktomvang van $578 miljoen kunnen bereiken, met een CAGR van 26,7% vanaf 2022. Andere markten zoals Japan en Canada worden verwacht respectievelijk te groeien met 17,5% en 21,9%. In Europa wordt voor Duitsland een groei voorspeld van ongeveer 20,9% CAGR.

Misschien vind je deze berichten ook interessant