Home Bots & Business Samenwerking voor beveiliging van operationele technologie

Samenwerking voor beveiliging van operationele technologie

door Pieter Werner

SecurityGate.io en ilionx sluiten een partnership voor betere beveiliging van de operationele technologie (OT) in Nederland. Het SaaS-platform van het Amerikaanse SecurityGate.io moet industriële bedrijven tooling geven om snel risicoassessments uit te voeren. ilionx ondersteunt organisaties in Nederland met risicoassessment en bijbehorende consultancy.

Bedrijven in de maakindustrie, maar ook waterschappen, ziekenhuizen, olie- en gasbedrijven en energiebedrijven lopen een steeds hoger risico om slachtoffer te worden van cybercrime. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt zelfs dat in 2025 OT-systemen worden gecompromitteerd met als doel mensen schade toe te brengen of te doden.

Met het SaaS-platform krijgen teams meer inzicht in hun OT-omgeving, wat resulteert in betere besluitvorming. Ongeacht de auditing-ervaring van een bedrijf, kan de tool een duidelijk statusoverzicht creëren van het OT-landschap. Ook de integratie met andere cybersecurityoplossingen is eenvoudig in het platform te maken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant