Home Bots & Business Amazon koopt Belgische robotmaker Cloostermans

Amazon koopt Belgische robotmaker Cloostermans

door Marco van der Hoeven

Amazon wil het Belgische Cloostermans, dat onder meer logistieke robots bouwt, overneemt. Doel van deze overname is het ‘bouwen van next-generation supply chain mechatronics’. Cloostermans is al leverancier voor de Amazon-magazijnen. Onlangs kondigde Amazon al een andere robotica acquisitie aan met de overname van iRobot.

Cloostermans, gevestigd in België, ontwerpt en produceert mechatronische oplossingen die worden gebruikt door Amazon om zware pallets en bakken te verplaatsen en te stapelen of om producten samen verpakken voor levering aan de klant. Amazon begon in 2019 samen te werken met Cloostermans.

Het team van ongeveer 200 medewerkers van Cloostermans zal gaan werken voor Amazon Global Robotics in Europa. Vorig jaar lanceerde Amazon in Italië het European Innovation Lab, dat zich richt op nieuwe ergonomische technologieën. Amazon heeft onlangs een reeks nieuwe robottechnologieën aangekondigd, waaronder Proteus, de eerste volledig autonome mobiele robot van Amazon.

iRobot

Amazon heeft onlangs ook aangekondigd dat het iRobot zal overnemen, leverancier van schoonmaakrobots voor thuis. De FTC zal deze overname van 1,7 miljard dollar nu beoordelen. De FTC onderzoekt nu of de gegevens die door de Roomba-stofzuiger over een consument worden gegenereerd, Amazon een ​​oneerlijk voordeel geven ten opzichte van andere retailers.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant