Home Bots & Business Nieuwe kapitaalinjectie voor Pudu Robotics

Nieuwe kapitaalinjectie voor Pudu Robotics

door Pieter Werner

Een van de snelst groeiende niches in robotics is die van de bezorgrobots. Het Chinese Pudu Robotics is daarin een van de snelst groeiende bedrijven. In een nieuwe kapitaalronde heeft het bedrijf weer 15 miljoen dollar financiering opgehaald.

De financieringsronde van $ 15 miljoen onder leiding van Sequoia Capital China is de tweede financieringsronde van Pudu Robotics in twee maanden tijd. Op 1 juli van dit jaar haalde Pudu Robotics de Serie B-financiering op van meer dan $ 15 miljoen exclusief geïnvesteerd door Meituan.

Arbeid

Colin Guo, partner van Sequoia Capital China en de hoofdinvesteerder in deze ronde, zei: “Robots zijn een nieuwe vorm van arbeid en zijn ook de focus van onze voortdurende aandacht. Pudu heeft een diepe accumulatie op het gebied van servicerobots. Het begon met het leveren van bezorgrobots aan de horeca en is begonnen uit te breiden naar meer diverse werkscenario’s. De vraag van klanten naar dit soort nieuwe arbeidskrachten groeit voortdurend en we denken dat servicerobots binnenkort in veel industrieën de standaardconfiguratie zullen worden. ”

Markt

Pudu Robotics is heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en zijn producten verkocht aan meer dan 20 landen en regio’s over de hele wereld. Zhang Tao, CEO van Pudu, zei dat het geld van deze Serie B + Financiering voornamelijk zou worden gebruikt om de markt van de bezorgrobotactiviteiten van het bedrijf uit te breiden, evenals de robotactiviteiten in andere scenario’s.

Misschien vind je deze berichten ook interessant