Home Bots & Business Exponentiële groei ‘Draagbare AI’

Exponentiële groei ‘Draagbare AI’

door Pieter Werner

De omvang van de wereldwijde draagbare AI-markt zal naar verwachting in 2025 $ 38,3 miljard bedragen, met een jaarlijkse marktgroei van 20,2 procent. De markt voor wearable AI maakt een exponentiële groei door dankzij technologieën als 5G, volgens onderzoeksbureau Researchandmarkets.

Smartphones worden steeds vaker gebruikt voor het opslaan en analyseren van gegevens die zijn verkregen van draagbare apparaten. De snelle groei van de smartphonebranche heeft de productie van Android- en IoT-compatibele responsieve en gebruiksvriendelijke applicaties voor draagbare apparaten vergroot. Andere factoren die de marktgroei stimuleren, zijn onder meer snelle verstedelijking en stijgende beschikbare inkomens in opkomende economieën, die de toekomstige trends in draagbare technologie bepalen.

Smartwatches

Bedrijven zoals Huawei (China), Apple (VS) en Samsung (Zuid-Korea) hebben op grote schaal smartwatches uitgebracht vanwege de gemakkelijke toegang tot de AI-functies die ze bieden. Bovendien leidt de lancering van Android 2.0 OS op Android-gebaseerde smartwatches tot spraakondersteuning aan boord via internet. Slimme horloges hebben een sterke voorkeur van de klant vanwege de eenvoud van dragen en het gemakkelijke gebruik van een breed scala aan functies met een enkele aanraking.

Brillen

De opkomst van verschillende slimme en geavanceerde wearables voor verschillende doeleinden stimuleert de trends in de wearable AI-industrie. De nieuwe Apple Airpods Pro biedt bijvoorbeeld actieve ruisonderdrukking voor meeslepend geluid, transparantiemodus om te horen wat er gaande is, verbinding te maken met de iPhone of Apple Watch, en gebruikt de Siri Virtual Assistant en anderen die een reeks andere slimme apps hebben. Ook zijn nieuwe modellen, zoals ODGR-9 bij de Osterhout Group, aangestuurd door Qualcomm’s Snapdragon 835 SoC, in combinatie met 6 GB RAM, slimme brillen met verschillende functies die de concurrentie op de draagbare AI-markt vergroten.

Assistentie

Factoren zoals groei in de adoptie van AI-assistenten, grotere penetratie van AI in de zorgsector en ontwikkeling van IoT en convergentie van draadloze technologie stimuleren de groei van deze markt. De korte levensduur van slimme wearables belemmert echter de ontwikkeling van de wearable AI-markt. Bovendien wordt verwacht dat AI-ondersteuning voor het monitoren van de diergezondheid en vooruitgang in personal computing lucratieve zakelijke vooruitzichten voor draagbare AI zal creëren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant