Home Bots & Business $ 150 miljoen financiering voor Locus Robotics, waardering komt op $ 1 miljard

$ 150 miljoen financiering voor Locus Robotics, waardering komt op $ 1 miljard

door Pieter Werner

Locus Robotics heeft een aanvullende financierring van $ 150 miljoen binnengehaald. Hiermee komt de waardering van deze aanbieder van magazijnautomatisering op $ 1 miljard. Locus zal de nieuwe investering gebruiken om zijn wereldwijde markt verder uit te breiden en onderzoek en ontwikkeling (R&D) te financieren.

In een markt van meer dan 20 miljard vierkante meter aan magazijnruimte wereldwijd en een stijgend e-commercevolume, helpt Locus operators om aan de groeiende vraag van de branche te voldoen, terwijl het de vaak onvoorspelbare volumeverschuivingen van vandaag beheert. Locus bedient momenteel meer dan 40 klanten en 80 magazijnen over de hele wereld met zijn oplossing. LocusBots hebben meer dan 300 miljoen exemplaren uitgekozen, waarvan 70 miljoen tijdens de afgelopen feestdagen.

“Deze nieuwe financieringsronde markeert een belangrijk keerpunt voor Locus Robotics”, zegt Rick Faulk, CEO van Locus Robotics. “Magazijnen die kampen met aanhoudende tekorten aan arbeidskrachten en explosieve volumes, zijn op zoek naar flexibele, intelligente automatisering om de productiviteit te verbeteren en hun activiteiten te laten groeien. Locus is uniek gepositioneerd om digitale transformatie in deze enorme wereldwijde markt te stimuleren. ”

Uitdagingen

“De logistieke sector staat voor enorme uitdagingen omdat ze worstelt met de snelle stijgende vraag en tegelijkertijd met een ernstig tekort aan arbeidskrachten”, zegt Ash Sharma, Managing Director bij Interact Analysis, een marktonderzoeksbureau dat zich bezighoudt met de sector van intelligente automatisering. “Magazijnen zijn tegenwoordig enorm ondergepenetreerd, maar steeds meer operators zien de enorme voordelen die magazijnrobotica zoals de Locus-oplossing kunnen bieden. Als gevolg hiervan verwachten we dat er in de komende vier jaar meer dan een miljoen magazijnrobots zullen worden geïnstalleerd en dat het aantal magazijnen dat ze gebruikt zal vertienvoudigen. ”

Locus-klanten over de hele wereld zijn onder meer CEVA Logistics, DHL, Material Bank, Boots UK, GEODIS, Port Logistics Group, Verst Logistics, Radial en anderen, die hun fulfilmentproductiviteit met bijna 100% nauwkeurigheid verdubbelen of verdrievoudigen, terwijl ze tegelijkertijd besparen op bedrijfskosten, en het verbeteren van werkplezier en veiligheid van medewerkers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant