Home Bots in Society Nederlands bedrijf neemt neemt Duitse aanbieder AI-coaching over

Nederlands bedrijf neemt neemt Duitse aanbieder AI-coaching over

door Pieter Werner

Het Nederlandse Lepaya neemt vCOACH over. Deze Duitse edtech start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.

Lepaya zet technologie in om werknemers te trainen en zowel hun soft skills als hard skills te ontwikkelen. Een mix van online en offline leerinterventies zorgt ervoor dat mensen vaardigheden aanleren Bedrijven als KPMG, L’Oréal, Accenture, Dell, Takeaway, Mollie, HelloFresh, Flink en Picnic zijn in Nederland klant. vCOACH biedt een platform waarop gebruikers eigen video’s van presentaties kunnen uploaden. Deze worden geanalyseerd op basis van AI-technologie om direct van feedback te voorzien, zonder tussenkomst van een persoon. Deze snelle en voortdurende terugkoppeling zorgt voor een steile leercurve. Het product is onderscheiden met de HR Innovatie Award van ZP Europe en wordt door meerdere grote organisaties gebruikt.

Upskilling

Lepaya speelt in op de wereldwijde trend dat werknemers zich omscholen en vaardigheden bijleren om mee te gaan in de veranderingen in hun werkomgeving. Oprichters René Janssen en Peter Kuperus verwachten dat dit ‘upskilling’ over drie jaar zelfs geldt voor de grote meerderheid van de werknemers. Door structurele vaardigheden aan te leren, kunnen ze hun productiviteit en effectiviteit op de werkvloer vergroten.

Dit doet het bedrijf bewust in een mix van online en offline, omdat e-learning nauwelijks effect heeft volgens Janssen: “Vaardigheden leer je door te oefenen, niet door erover te lezen of video’s te kijken. We raden online aan waar dat kan, ondersteund met technologie, maar wat offline beter werkt, moet je offline houden.”

Over de overname zegt Janssen: “Onze visie is om zo veel mogelijk technologie toe te passen om vaardigheden op een impactvolle manier te ontwikkelen en te trainen. vCOACH past hier perfect bij. Ze hebben een heel waardevolle technologie ontwikkeld die met een slim AI-algoritme de succesfactoren van het effectief overbrengen van een boodschap kan beoordelen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant