Home Bots & Business ‘Markt voor persoonlijke robots en thuiszorgrobots groeit de komende jaren met 76 procent’

‘Markt voor persoonlijke robots en thuiszorgrobots groeit de komende jaren met 76 procent’

door Pieter Werner

In de periode 2020-2024 zal de markt voor persoonlijke robots en thuiszorgrobots met 76 procent groeien. Dat blijkt uit het marktonderzoek “Global Robotics Market in Personal and Homecare Sector 2020-2024” van ResearchAndMarkets.com.

De analisten hebben de wereldwijde robotica-markt in de persoonlijke en thuiszorgsector onderzocht, en claimen dat die met USD 1,93 miljard gaat groeien in 2020-2024, een percentage van 76 procent.

Kunstmatige intelligentie

Het rapport analyseert het huidige wereldwijde marktscenario, de nieuwste trends en factoren en de algemene marktomgeving. De markt wordt aangedreven door de opkomst van goedkope robotoplossingen. Bovendien wordt een groeiend gebruik van kunstmatige intelligentie verwacht om ook de groei van de wereldwijde robotica-markt in de persoonlijke en thuiszorgsector te stimuleren.

Het rapport analyseert ongeveer 25 leveranciers die actief zijn op de wereldwijde robotica-markt in de persoonlijke en thuiszorgsector, waaronder Blue Frog Robotics SAS, F&P Robotics AG, Jibo Inc., LG Electronics Inc., PARO Robots US Inc., Robert Bosch GmbH, Robot Care Systems BV, SoftBank Group Corp., Sony Corp. en UBTECH Robotics Inc.

Misschien vind je deze berichten ook interessant