Home Bots & Business Microsoft voegt RPA toe aan Power Automate

Microsoft voegt RPA toe aan Power Automate

door Pieter Werner

Begin april zal een nieuwe RPA-functie beschikbaar komen in Microsoft Power Automate. Deze uitbreiding was al aangekondigd tijdens Ignite 2019. Power Automate is bedoeld om processen te automatiseren. Met de toevoeging van RPA is het de bedoeling dat gebruikers van Power Automate ook hun oudere apps en handmatige processen kunnen automatiseren via UI-gebaseerde automatisering.

Medewerkers

Power Automate ontgrendelt analoge gegevens met AI, automatiseert UI met RPA en automatiseert cloud-applicaties en databases met ingebouwde connectoren. Met Power Automate claimt Microsoft automatisering binnen bereik te brengen van alle werknemers, zodat iedereen repetitieve taken in bestaande en moderne applicaties kan automatiseren.

Power Automate heeft drie pijlers;
  • Intelligent inzicht in gegevens: gestructureerde en ongestructureerde gegevens, van papieren facturen tot afbeeldingen, kunnen gemakkelijk worden begrepen en worden geïntegreerd met andere kritische bedrijfstoepassingen. Met AI-gestuurde mogelijkheden zoals het verwerken van formulieren in AI Builder kunnen eindgebruikers gegevens van analoge bronnen analyseren.
  • Verbinding maken met meer dan 300 moderne apps en services: het is gemakkelijk om te werken met informatie die is opgeslagen in de cloud of on-premises apps en databases. We bieden native connectiviteit met veelgebruikte apps of API’s van een bedrijf met meer dan 300 out-of-the-box connectoren en een code zonder code om verbinding te maken met interne services.
  • RPA maakt verbinding met bedrijfstoepassingen zonder API’s: sommige toepassingen zijn te oud of te duur om API-connectiviteit te ondersteunen. Met UI-stromen kunnen eindgebruikers hun werk in deze toepassingen automatiseren door handmatige taken zoals muisklikken, toetsenbordinvoer en gegevensinvoer vast te leggen en vervolgens de herhaling van deze stappen te automatiseren om te integreren met complexere procesautomatiseringen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant