Home Geen categorie Samsung presenteert AI-gedreven productassortiment

Samsung presenteert AI-gedreven productassortiment

door Pieter Werner

Samsung heeft zijn AI-gedreven productassortiment voor 2024 gepresenteerd tijdens het ‘World of Samsung’ evenement in Duitsland. Dit evenement benadrukt Samsung’s nieuwste technologieën in verschillende categorieën zoals televisie, audio, mobiele apparaten, Smart Home en digitale keukenapparatuur.

Benjamin Braun, Chief Marketing Officer van Samsung Europe, lichtte toe dat het doel van Samsung is om klanten te ondersteunen in een eenvoudiger en meer verbonden leven. Hij benadrukte de rol van SmartThings en AI-innovatie in het tot leven brengen van hun producten. Dit omvat alles van AI-smartphones en QLED-TV’s tot slimme koelkasten die voedsel monitoren en boodschappenlijstjes bijhouden.

Op het evenement werd de ‘AI for All’-visie van Samsung gedeeld, die benadrukt hoe AI-technologie apparaten intuïtiever en gebruiksvriendelijker zal maken. De focus lag op de nieuwe Galaxy S24-serie, die vorige maand werd onthuld tijdens Galaxy Unpacked. Deze serie brengt nieuwe mobiele ervaringen, versterkt door Galaxy AI, zoals Live Translate voor realtime spraak- en tekstvertalingen en Note Assist in Samsung Notes voor het genereren van AI-samenvattingen.

Een andere lancering was de Galaxy Book4-serie, bestaande uit de Galaxy Book4 Ultra, Book4 Pro en Book4 Pro 360, die Samsung’s meest intelligente pc-reeks tot nu toe zou zijn.

Op het gebied van televisie en audio toonde Samsung de 2024 Neo QLED 8K-televisies en de innovaties in MICRO LED-technologie. De Neo QLED 8K is uitgerust met Samsungs meest geavanceerde en snelle processor, de NQ8 AI Gen 3, gericht op beeldkwaliteit en levensechte content . AI Motion Enhancer Pro is speciaal ontwikkeld voor sportuitzendingen, met balvervormingsreductie door AI deep learning-technologie.

Daarnaast werd de Transparante MICRO LED-technologie geïntroduceerd, die niet alleen realistische beeldkwaliteit moet bieden, maar ook integreert met toekomstige transparante weergavetechnologieën. Ook werd The Music Frame getoond, een aanpasbare luidspreker die naadloos integreert met SmartThings en zorgt voor een rijke surround sound-ervaring.

Binnen het Smart Home-segment presenteerde Samsung zijn BESPOKE-apparaten met verbeterde connectiviteit en AI-integratie. De nieuwe Family Hub-koelkast maakt gebruik van AI Vision Inside voor automatische voedselherkenning en inventarisatie. Andere BESPOKE-apparaten, zoals de AI-wasmachine en Jet Bot Combo™, zijn ook voorzien van verbeterde AI-functies voor efficiëntere energieverbruik.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant