Home Geen categorie ‘Veel problemen door laag kennisniveau IT-afdeling’

‘Veel problemen door laag kennisniveau IT-afdeling’

door Pieter Werner

Bij maar liefst 42 procent van de organisaties leidt het kennisniveau op de IT-afdeling tot problemen. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Dat niet altijd de juiste kennis aanwezig is, verklaart waarom vier op de tien (41%) organisaties over onvoldoende specialisten zegt te beschikken om applicatie-integratie in de cloud te realiseren.

Bovendien verwachten organisaties dat dit probleem steeds groter wordt. Ruim de helft (53%) denkt namelijk dat het steeds lastiger wordt om de IT-kennis van medewerkers op peil te houden. Hierdoor wordt de innovatieroute naar datagestuurd werken vertraagd.

Datagestuurd werken

Om datagestuurd te werken is de inzet van cloudtechnologie een must. Dat beseft de hoofdmoot van de Nederlandse organisaties ook: zeven op de tien (71%) organisaties geeft namelijk aan beter te kunnen innoveren door de inzet van cloudtechnologie. Maar liefst 73 procent van de IT-managers vindt datagestuurd werken echt iets toevoegen aan zijn organisatie.

Daling beheerskosten

Werken met cloudtechnologie levert voor zes op de tien (61%) organisaties concurrentievoordeel op. Bijna driekwart (73%) zet tools in om uiteenlopende taken te automatiseren, wat verschillende voordelen kan opleveren zoals het verhogen van de productiviteit en het leveren van betere diensten voor klanten en medewerkers. Daarnaast zegt 41 procent effectief gebruik te maken van automation, self-service en orchestration tools. En een andere prettige bijkomstigheid: ruim de helft (54%) van de organisaties ziet de beheerkosten significant dalen door de inzet van cloudtechnologie.

Cees van Kemenade, cloud-architect bij CTS: “Datagedreven werken heeft de toekomst, maar om dit te realiseren moet je als bedrijf wel de stap naar de cloud maken. Hierdoor is data op ieder moment en voor iedere medewerker beschikbaar. En omdat de data op één plek bereikbaar is, ontstaat er overzicht en kunnen bedrijfsprocessen gestuurd worden dankzij real-time informatie. Veel organisaties, zo blijkt uit ons onderzoek, kunnen de stap naar de cloud nog moeilijk realiseren door het gebrek aan IT’ers die de juiste kennis in huis hebben.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant