Home Geen categorie Schneider Electric draagt bij aan restauratie van Notre-Dame

Schneider Electric draagt bij aan restauratie van Notre-Dame

door Pieter Werner

Schneider Electric en de overheidsinstelling verantwoordelijk voor de wederopbouw van de Notre-Dame de Paris hebben een sponsorovereenkomst ondertekend. Hierin staat dat Schneider Electric zal bijdragen aan de restauratie van de kathedraal door middel van schenkingen in natura en de overdracht van vaardigheden.

De brand die de kathedraal op 15 april 2019 zwaar beschadigde, bracht een buitengewone golf van solidariteit op gang waar Schneider Electric graag deel van wilde uitmaken. “Het is voor Schneider Electric vanzelfsprekend om deel te nemen aan dit soort acties voor emblematische en prestigieuze locaties. Dit hebben we in het verleden ook gedaan voor de Comédie Française of het station op Antarctica”, benadrukt Gilles Vermot-Desroches, directeur Burgerschap en Institutionele Zaken bij Schneider Electric.

Oplossingen

Schneider Electric zal net als bij eerdere projecten zijn expertise, apparatuur en geavanceerde oplossingen ter beschikking stellen voor de Notre-Dame. Alle apparatuur die nodig is om de locatie van stroom te voorzien wordt geleverd: het transformatorstation, alle stroomafwaartse elektrische kasten, de stroomonderbrekers en de componenten daarvan.

De overeenkomst omvat ook een Building Management System (BMS) dat alle instrumenten voor energiebeheer en regeling van het stroomverbruik bevat. Sensoren, regelaars, PLC’s, communicatiebussen en bijbehorende software zullen de exploitanten van de kathedraal in staat stellen het energieverbruik van de locatie nauwkeurig te regelen. Schneider Electric levert ook een omvormer, een verdeelbord en noodverlichting.

Naast de apparatuur is Schneider Electric verantwoordelijk voor het onderhoud van de elektrische distributiesystemen van het terrein, maar ook van het ontwerp, de engineering, de inbedrijfstelling en de programmering van de geïnstalleerde systemen en de opleiding van toekomstige gebruikers.

Complexiteit

Cédric Larcher, Senior Project Manager bij Schneider Electric France, is verantwoordelijk voor de uitvoering en follow-up van het project. Hij en zijn team zijn gewend aan op maat gemaakte projecten in bijzondere omgevingen en zijn blij te werken aan dit project, dat naast zijn prestigieuze karakter allesbehalve gewoon is. De redenen hiervoor zijn de historische waarde van de kathedraal (dat zijn eigen specifieke eisen met zich meebrengt), de omvang, de logistieke, ruimte- en toegangsbeperkingen (trappen, kelders, gewelven, etc.) en de daaruit voortvloeiende complexiteit van de werkzaamheden.

“Voor Schneider Electric is deelname aan de restauratie van de kathedraal Notre-Dame de Paris niet alleen een technische samenwerking, maar ook een menselijke samenwerking”, aldus Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van Schneider Electric. “Het biedt ons de mogelijkheid om onze meest innovatieve en veilige oplossingen voor energiebeheer in te zetten ten dienste van een emblematische locatie die de burgers van Frankrijk en de wereld dierbaar is. Daarnaast is dit project ook een unieke ervaring voor de werknemers die op het terrein zullen meewerken.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant