Home Geen categorie MWC: Samenwerking Schneider en NTT voor AI in de Edge

MWC: Samenwerking Schneider en NTT voor AI in de Edge

door Marco van der Hoeven

NTT DATA en Schneider Electric gaan samenwerken op het gebied van edge computing. Deze samenwerking heeft als doel een geïntegreerde oplossing te bieden die edge computing, Private 5G, IoT en modulaire datacenters combineert. Dit zou bedrijven in staat moeten stellen om de mogelijkheden van edge computing te benutten, vooral voor rekenintensieve taken zoals machine vision, voorspellend onderhoud en AI.

NTT DATA biedt binnen deze samenwerking Edge as a Service aan, wat inhoudt dat volledig beheerde Edge to Cloud, Private 5G en IoT-mogelijkheden worden geleverd. Schneider Electric draagt bij met hun EcoStruxure, een modulair datacenter dat operationele technologie (OT) combineert met de nieuwste IT-technologieën. De samenwerking is gericht op het maximaliseren van energie-efficiëntie en het voldoen aan de computationele eisen van AI-applicaties die via edge worden ingezet.

De bedrijven hebben ook aangekondigd dat ze samenwerken met het vastgoedplatform Marienpark Berlijn om een verbonden ervaring te bieden binnen een historische omgeving. Dit project omvat de eerste Private 5G-implementatie van een EcoStruxure Data Center in Marienpark Berlijn. Het gebied van meer dan 30 hectare zal worden ontwikkeld tot een innovatiepark, bedoeld om verbeterde connectiviteit- en computermogelijkheden te bieden voor de gebruikers op de campus.

De samenwerking tussen NTT DATA en Schneider Electric was oorspronkelijk gericht op het testen van de kracht van Private 5G in Schneider Electric’s Smart Factory in Lexington, wat nu dient als een voorbeeldlocatie voor smart factories. Deze fabriek maakt gebruik van Private 5G, IoT-connectiviteit, edge analytics en voorspellende analyses om energie-efficiëntie te stimuleren en duurzaamheidsdoelen te bevorderen.

NTT DATA en Schneider Electric zullen hun samenwerking en demonstratie van de transformatie van industrieën door edge en private 5G presenteren op het Mobile World Congress.

Misschien vind je deze berichten ook interessant