Home Bots & Bullets RE2 ontwikkelt autonoom tanksysteem voor helikopters van het Amerikaanse leger

RE2 ontwikkelt autonoom tanksysteem voor helikopters van het Amerikaanse leger

door Marco van der Hoeven

RE2 Robotics heeft $ 1 miljoen aan financiering gekregen van het Combat Capabilities Development Command Aviation & Missile Center (AvMC) van het Amerikaanse leger om een ​​robotsysteem te ontwikkelen dat autonoom AH-64 Apache-helikopters in het veld kan bijtanken.

Het project, Remote Robotic Refueling for Extended Missions (R3EM) genaamd, wordt ontwikkeld ter ondersteuning van het programma Autonomous and Robotic Remote Refueling Point (AR3P) en wordt beheerd door Naval Facilities Engineering and Expeditionary Warfare Center, gevestigd in Port Hueneme, Californië. .

R3EM zal RE2’s eigen perceptiesoftware gebruiken om een ​​zeer behendige RE2-robotarm te besturen die is gemonteerd op een onbemand grondvoertuig (UGV), die autonoom een ​​brandstofmondstuk in de brandstofpoort van de helikopter zal plaatsen en inschakelen. Meerdere waarnemingssensoren zorgen voor 3D situational awareness, waardoor het systeem kan werken in een ongestructureerde buitenomgeving. Het systeem detecteert automatisch wanneer het tanken is voltooid en koppelt het brandstofmondstuk los van het vliegtuig. RE2 werkt samen met Pratt Miller, die zijn TMT-I robuuste mobiele basis voor het programma levert.

Misschien vind je deze berichten ook interessant