Home Bots & Business ‘Robots en automation nu ook op de agenda van de directie’

‘Robots en automation nu ook op de agenda van de directie’

door Marco van der Hoeven

In oktober trad Renzo Taal aan bij UiPath als Senior Vice President en Managing Director van EMEA. Daarvóór bekleedde hij onder meer verschillende internationale functies bij Salesforce, het meest recent Senior Vice President en General Manager van Azië. Rocking Robots sprak met hem over zijn nieuwe rol, zijn visie op robotics en het aanstaande Reboot Work Festival.

Zelfs voordat hij bij Salesforce kwam, merkte Renzo Taal hoe razendsnel RPA groeide: “Ik merkte dat steeds meer bedrijven RPA en AI gebruiken als onderdeel van hun digitale transformatie. Dat intrigeerde me. RPA en AI gaan de manier waarop we werken zeker veranderen. ”

“Dus, na zeven jaar bij een fantastisch bedrijf, maakte ik van de gelegenheid gebruik om me aan te sluiten bij een ander fantastisch bedrijf, UiPath, een pionier op zijn vakgebied, die een ongelooflijke technologische transformatie in de markt leidt. UiPath-technologie, en met name RPA en AI, bevindt zich in de unieke positie om digitale transformatie echt te stimuleren, wat zorgt voor een paradigmaverschuiving in de manier waarop werk in de toekomst zal worden uitgevoerd.”

Voorkeursplatform

Het belangrijkste doel van Taal is het opbouwen van de relatie van het bedrijf met zijn klanten, om ervoor te zorgen dat het UiPath Automation Platform het voorkeursplatform wordt voor RPA en AI. “We willen deel gaan uitmaken van hun digitale transformatie. Een ander doel is om onze teams samen te stellen op basis van onze waarden: being humble, fast, immersed, and being bold. Belangrijk in ons waardesysteem is om klanten te helpen de resultaten te bereiken waarnaar ze op zoek zijn.”

Digitalisering van processen is essentieel, vooral sinds de COVID-19-pandemie. “Wanneer je organisatie niet digitaal getransformeerd wordt of geen digitale capaciteiten heeft, heb je een probleem. We zien dat onze klanten RPA en AI gebruiken om te versnellen en te innoveren, en we zorgen er in feite voor dat ze de beste service voor hun klanten kunnen bieden of alledaagse taken nog sneller kunnen automatiseren. Allemaal om betere resultaten te behalen, bijvoorbeeld klantenservice, efficiëntie of financiën.”

Citizen developers

De missie van UiPath is om ‘een robot voor iedereen’ te leveren. “Voor bedrijven is dit een mooie kans om medewerkers meer ruimte te geven, door taken te automatiseren. Hierdoor kunnen mensen deel uitmaken van de digitale economie. Even belangrijk is het vermogen om deze technologie te democratiseren, en om citizen developers oplossingen te laten bedenken boven op het UiPath Automation Platform.”

Een terugkerende vraag voor veel mensen is nog steeds ‘neemt een robot mijn baan in’? “Dat is een belangrijke vraag. De digitale economie verandert de manier waarop we werken, maar creëert in feite nieuwe banen; het creëert nieuwe kansen, dat wil zeggen banen die voorheen niet bestonden. Bovendien nemen deze robots veel van de alledaagse taken over en automatiseren ze, waardoor werknemers de tijd en gelegenheid krijgen om meer waarde te creëren binnen het bedrijf en hun klanten beter van dienst te zijn.”

Vaardigheden

De vaardigheden die nodig zijn voor deze transformatie kunnen worden verworven via de UiPath Academy. “Iedereen kan de vaardigheden leren, getraind en gekwalificeerd worden om zijn eigen robots te bouwen om processen te automatiseren. Automatisering zorgt dus voor meer banen. De vraag is niet ‘gaan banen verdwijnen’, maar we moeten ons concentreren op de vraag hoe we mensen in staat kunnen stellen deel uit te maken van deze nieuwe economie door ze te trainen voor de RPA- en AI-wereld. Een van onze doelen is om automatisering te brengen naar 1 miljard citizen developers.”

Dit zijn allemaal onderwerpen die volgende week aan bod komen tijdens het UiPath Reboot Work Festival. “We kijken naar de toekomst van de volledig geautomatiseerde onderneming en we zullen ingaan op de UiPath 20.10-release, onze grootste release tot nu toe. Er zullen ook klanten van over de hele wereld presenteren.”

Toekomst

“We zullen bespreken hoe we de toekomst van UiPath, RPA en AI zien. Een bijzonder belangrijke boodschap is dat we niet slechts één technologie doen, zoals process mining, we zijn hèt voorkeursplatform voor onze klanten. We doen onderzoek, we bouwen, we beheren, we orkestreren de robots voor onze klanten, we beheren het platform en we werken met applicaties in end-to-end platformautomatisering.”

De doelgroep is vrij uitgebreid, van citizen developers tot leidinggevenden die hun digitale transformatie willen faciliteren. “Automatisering en robotisering maken steeds meer deel uit van de uitvoerende agenda. CxO’s hebben het over automatisering en robotisering in zowel de fysieke wereld als de digitale wereld.”

Betrokkenheid

Zelf gebruikt hij ook robots: “Ik heb robots die me bijvoorbeeld helpen bij het onboarden van mensen. We gebruiken onze eigen robots in verschillende delen van het proces, wat absoluut geweldig is.”  Maar het gaat ook over mensen: “Vanuit een persoonlijk perspectief is het ongelofelijk hoe we ons als mens de afgelopen maanden hebben ingezet. Ik geloof dat we in een unieke tijd leven. Technologieën als RPA en AI kunnen echt impact hebben. Bedrijven veranderen nu sneller omdat ze beseffen wat deze technologieën kunnen brengen, zodat ze tijd kunnen teruggeven aan hun werknemers en de betrokkenheid kunnen vergroten. ”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant