Home Bots & Business RPA Experts officieel partner van UiPath en Automation Anywhere

RPA Experts officieel partner van UiPath en Automation Anywhere

door Pieter Werner

RPA Experts is nu partner van zowel UiPath als Automation Anywhere, zo kondigt het bedrijf aan. Hiermee heeft het twee van de grootste softwareleveranciers op het gebied van Robotic Process Automation in het portfolio.

Bekijk hier de reportage die we eerder maakten op het door RPA Experts georganiseerde RPA Event, met cases van UiPath en Automation Anywhere.

New York

UiPath is naast Automation Anywhere en Blue Prism één van de grootste softwareleveranciers op het gebied van Robotic Process Automation, met als missie “We make robots so people don’t have to be  robots” Het bedrijf is in 2007 opgericht in Roemenië, en sinds 2017 is het hoofdkantoor gevestigd in New York.

Amsterdam

Inmiddels heeft UiPath klanten in meer dan 25 landen en claimt het hiermee het snelst groeiende softwarebedrijf ter wereld te zijn. Sinds vorig jaar heeft UiPath ook een vestiging in Amsterdam geopend. UiPath maakt gebruik van een visuele interface om alledaagse processen op de desktop van gebruikers te automatiseren.

Intelligente RPA

De werkwijze van UiPath is voornamelijk gebaseerd op ‘intelligente RPA’ wat veel ruimte geeft aan AI. Zo zijn bijvoorbeeld beeldherkenning, taalverwerking en lerend vermogen geherbergd in de software. UiPath blinkt uit in gebruikersvriendelijkheid. De elementen zijn makkelijk te verkennen en herkennen. Er wordt gebruik gemaakt van workflows, die gemakkelijk te snappen zijn. Automatische mapping zorgt voor een extra dosis gebruikersvriendelijkheid.

Uiteenlopende platforms

De software kan werkmethoden aanleren of de gebruiker kan kiezen uit voorgeprogrammeerde sjablonen. Deze beschrijven veel algemene bedrijfsprocessen, waaronder debiteuren en crediteuren tot governance- en belastingsprocessen. Hun software is gebouwd in het .NET framework van Microsoft, wat betekent dat de software probleemloos de meest uiteenlopende platforms kunnen aansturen. UiPath werkt ook goed samen met SAP en Citrix.

Automation Anywhere

Automation Anywhere is in 2003 opgericht in California onder de naam Tethys Solutions. Het bedrijf, inmiddels omgedoopt tot Automation Anywhere, heeft klanten in meer dan 20 landen en telt zo’n 1400 werknemers. Automation Anywhere is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van administratieve processen. Voorbeelden hiervan zijn inkoop en verkoop, HR en het verwerken van facturen en declaraties.

Bibliotheek

Er is een uitgebreide bibliotheek met scripts beschikbaar, die als vertrekpunt dient voor snel ontwikkelbare oplossingen. Sinds kort levert Automation Anywhere ook ‘attended’ robots. Daarnaast heeft Automation Anywhere Apeople geïntroduceerd, een platform dat de kennis van gebruikers, partners en de actieve AA-community herbergt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant