Home Bots & Business CES 2022 afgesloten, AI dominante trend

CES 2022 afgesloten, AI dominante trend

door Marco van der Hoeven

CES 2022 is afgesloten, na een week vol productaankondigingen. Meer dan 2.300 bedrijven van over de hele wereld, waaronder meer dan 800 startups, lanceerden hun producten met onder meer innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie, robotics, autotechnologie, digitale gezondheid en smart home.

Na bijna twee jaar keerde CES terug naar Las Vegas met meer dan 40.000 bezoekers, waaronder 1800 vertegenwoordigers van de media, op 11 binnen- en buitenlocaties. De show was een wereldwijd evenement, met 30% van de aanwezigen van buiten de VS, uit 119 landen.

“Innovatie kwam deze week tot leven op CES 2022 – met technologieën die industrieën zullen hervormen en oplossingen zullen bieden voor dringende wereldwijde problemen van gezondheidszorg tot landbouw, duurzaamheid en daarbuiten”, zegt Gary Shapiro, president en CEO, Consumer Technology Association (CTA), eigenaar en producent van CES. “De CES-beursvloer gonsde van de vreugde van menselijke interactie en een vijf-zintuiglijke innovatie-ervaring met producten die onze toekomst zullen herdefiniëren en onze wereld ten goede zullen veranderen.”

Economie

“CES 2022 heeft deze week de wereldwijde activiteiten bevorderd, toen onze industrie samenkwam – velen voor het eerst in twee jaar – om samen te werken, partnerschappen te smeden, deals te sluiten en de economie vooruit te helpen”, zegt Karen Chupka, EVP, CES. “Na twee jaar niet persoonlijk contact te hebben gehad, waren we verheugd om onze branche weer face-to-face te verwelkomen om de nieuwste innovatie op CES 2022 te ervaren.”

Belangrijkste trends op CES 2022

Kunstmatige intelligentie

Overal op de show was kunstmatige intelligentie aanwezig, om producten en technologieën slimmer, efficiënter en aanpasbaarder te maken, in bijna iedere sector, van landbouw tot gezondheidszorg, auto-industrie, productie en entertainment.

Autotechnologie

Voertuigtechnologie stond centraal op de show, met meer dan 190 autobedrijven die exposeerden, met bedrijven als BMW, Hyundai, Indy Autonomous Challenge, Stellantis en VinFast, de eerste autofabrikant van Vietnam.

Digitale gezondheid

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van telegeneeskunde, verbonden gezondheidsapparatuur en verbeterde gezondheidsfuncties op wearables waren te zien, met exposanten als Abbott, Essence en Baracoda Daily Healthtech.

Startups

Meer dan 800 startups uit 19 landen waren te zien in Eureka Park, de startup-hub voor CES 2022, inclusief de SkyDrive-luchttaxi; ScenTronix met zijn EveryHuman algoritmische parfumerie en Orbisk, een AI-aangedreven volledig geautomatiseerd voedselverspillingmonitoringsysteem. De Venetiaanse Expo had ook een eerste Europees paviljoen waarin de nieuwste technologische ontwikkelingen uit Europa werden belicht.

CES keert terug naar Las Vegas van 5-8 januari 2023

Misschien vind je deze berichten ook interessant