Home Bots & Business AutoGuide autonome trekker gecertificeerd in Europa

AutoGuide autonome trekker gecertificeerd in Europa

door Pieter Werner

De autonome mobiele robottrekkers met hoog laadvermogen van AutoGuide mogen nu ook gebruikt worden in Europa. De AutoGuide Max-N-trekkers voldoen nu met het behalen van een CE-certificering aan de EU-richtlijnen en -normen om tot 6.800 kg materiaal te transporteren door productie- en magazijnfaciliteiten.

AutoGuide maakt autonome mobiele robots (AMR) -systemen met een hoog laadvermogen voor het transport van materiaal door productie- en magazijnfaciliteiten. De CE-markering voor de Max-N serie betekent dat de Max-N10 en Max-N15 AMR – die respectievelijk meer dan 4.500 kg en 6.800 kg materialen kunnen trekken – nu voldoen aan de richtlijnen en normen van de Europese Unie voor gezondheid, veiligheid en milieubescherming. De Max-NPS-palletstapelaar van AutoGuide behaalde in april de CE-markering.

Werkomgeving

“Met onze autonome Max-N15- en Max-N10-sleepboten kunnen fabrikanten en magazijnmanagers in heel Europa dezelfde voordelen behalen als bedrijven in Noord-Amerika, waarbij ze veilig en gemakkelijk zware pallets met producten kunnen verplaatsen waar dat nodig is, terwijl menselijke werknemers zich kunnen concentreren op waardevollere taken, ”, Aldus Jan Nicolay, AutoGuide’s Europese sales director. “Nu zowel de Max-N-trekkers als onze palletstapelaarbevestiging CE-gemarkeerd zijn, kunnen bedrijven in Europa onze configureerbare robots transformeren van trekkers naar palletstapelaars – en weer terug – om tegemoet te komen aan de steeds veranderende werkomgeving en behoeften.”

Gebruik

De Max-N15, de Max-N10-palletstapelaar en de SurePath-vlootbeheersoftware – bedoeld om routes te specificeren, autonoom heffen en transport van pallets te coördineren en het AMR-verkeer te beheren om het materiaaltransport van klanten te optimaliseren – wordt al gebruikt bij diverse fabrikanten en leveranciers van magazijnen zoals Pactiv, Ford en Husqvarna.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant