Home Bots in Society Virusdodende robot bekroond met Robot Product Leadership Award 2020

Virusdodende robot bekroond met Robot Product Leadership Award 2020

door Marco van der Hoeven

Blue Ocean Robotics heeft de de Best Practice Award “2020 European Professional Service Robots Product Leadership” ontvangen van Frost & Sullivan. De onderscheiding is met name te danken aan de activiteiten van het bedrijf binnen dochteronderneming UVD Robots, waar autonome robottechnologie gecombineerd wordt met ultraviolet licht voor de desinfectie tegen virussen zoals COVID-19.

De oplossing van het in Denemarken gevestigde UVD Robots, een dochteronderneming van Blue Ocean Robotics, heeft bewezen binnen 10-15 minuten de ziekteverwekkers in een patiëntenkamer te kunnen verwijderen. De zelfrijdende desinfecterende robots van het bedrijf zijn tot nu toe wereldwijd in meer dan 50 landen uitgerold.

Erkenning

“De erkenning door Frost & Sullivan met een ‘Best Practice Award’ is een eerbetoon aan het enthousiasme, de passie en de gedrevenheid waarmee we ons inzetten voor het creëren van innovatie, ontwikkeling en commercieel succes”, aldus Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics. “We zijn ontzettend trots dat de door ons ontwikkelde robots niet alleen de problemen in de wereld helpen oplossen, maar ook solide en lucratieve investeringen zijn voor onze eigenaren”.

Transformatie

De Best Practices Awards van Frost & Sullivan worden uitgereikt aan bedrijven die een aanzienlijke groei in hun sector teweegbrengen, opkomende trends hebben onderkend voordat ze de standaard in de markt werden en geavanceerde technologieën hebben gecreëerd die als katalysator dienen voor de transformatie van de sector.

Paradepaardje

“Het paradepaardje van Blue Ocean Robotics, UVD Robots, stelt ziekenhuizen met name in staat om de overdracht van ziekten te verminderen door 99,99 procent van de bacteriën en micro-organismen te doden”, zo stelt Rohit Karthikeyan, Industry Manager bij Frost & Sullivan. “Het is de eerste en enige autonome mobiele robot die een verscheidenheid aan oppervlakken desinfecteert met behulp van UV-C-licht, waardoor de bruikbaarheid superieur is ten opzichte van concurrerende oplossingen. Uniek is dat de UVD-robot eenvoudig met een tablet kan worden bediend.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant