Home Bots & Business Voormalig Salesforce-topman Renzo Taal gaat UiPath EMEA leiden

Voormalig Salesforce-topman Renzo Taal gaat UiPath EMEA leiden

door Marco van der Hoeven

UiPath, leverancier van  Robotic Process Automation (RPA), heeft vandaag bekend gemaakt dat  Renzo Taal per 1 oktober is aangetreden als Senior Vice President en Managing Director EMEA. Taal maakt hiermee de overstap naar UiPath vanuit Salesforce, waar hij diverse internationale functies bekleedde. Zijn  meest recente functie was senior vice president en General Manager van Azië.

Taal is heeft een lange track record in de Europese en internationale zakelijke arena. Hij neemt meer dan 20 jaar ervaring mee in senior managementfuncties in de technologie-industrie. Met ervaring in sales, go-to-market operaties, en het ontwikkelen van nieuwe markten om aanzienlijke groei te stimuleren, heeft Management Team hem genoemd als een van de meest invloedrijke jonge bedrijfsleiders in de regio.

Hyperautomation

Hyperautomation staat bij bedrijven over de hele wereld bovenaan de agenda, omdat ze hun digitale transformatie willen versnellen,” zegt Thomas Hansen, Chief Revenue Officer van UiPath. “We zijn verheugd dat Renzo bij ons EMEA-team komt om het team te leiden, klanten te adviseren en zo onze positie als partner of choice voor C-suite-leiders te verstevigen.”

“Het is een ongelooflijke kans om bij UiPath te komen tijdens deze fase van groei en ontwikkeling,” aldus Taal. “UiPath biedt de juiste mix van technologie, professional services en een eco-systeem van partners die klanten hebben wanneer ze worstelen met het digitaal transformeren van hun bedrijven om door het ‘nieuwe normale’ te navigeren.” Taal vervolgt: “Ik kijk uit naar de uitdaging om de business in EMEA te leiden, waar ik ongelooflijke transformaties zie plaatsvinden als bedrijven nieuwe businessmodellen nastreven.”

Salesforce

Taal trad in februari 2014 in dienst bij Salesforce, waar hij leiding gaf aan groei en succes in Noord-Europa. Voorafgaand aan zijn functies bij Salesforce was hij Senior Vice President bij Philips Lighting EMEA.

Vóór zijn werk bij Philips werkte Taal in Austin, Texas, bij Dell. Daar maakte hij deel uit van de Dell Worldwide Public and Large Enterprise-divisie en was hij lid van het wereldwijde executive team. Eerder in zijn carrière bij Dell beheerde Renzo de vestiging van Dell in Amsterdam en de Dell Services and Marketing-activiteiten voor China, Hong Kong en Noord-Azië.

Hij heeft een Master of Science in Business Administration aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam School of Management. Hij studeerde aan de Harvard Business School en werkte als strategieconsultant voor de financiële- en fast moving consumer-industrie voordat hij bij Dell kwam werken.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant