Home Geen categorie Politie krijgt beter toegang tot data in voertuig

Politie krijgt beter toegang tot data in voertuig

door Marco van der Hoeven

Politieagenten hebben in hun auto toegang tot een schat aan waardevolle informatie, gaande van details over hun volgende opdracht tot databanken met nuttige informatie en belangrijke desktoptoepassingen. Dankzij een nieuwe technologische oplossing kunnen agenten deze digitale intelligentie op ook straat gebruiken, buiten hun voertuig.

De belangrijkste spelers op het gebied van noodhulptechnologie – Panasonic, B&T Solutions, Rohde & Schwarz Cybersecurity en Tonfunk – hebben de handen ineengeslagen om een complete Politievoertuig 2.0-oplossing aan te bieden. Het populaire Tonfunk Polaris interactieve controlesysteem, dat in politievoertuigen gebruikt wordt, kan voortaan ook daarbuiten gebruikt worden via een beveiligde verbinding met een Panasonic Toughbook. De ultieme mobiele oplossing van Panasonic Toughbook zorgt voor optimale en veilige toegang tot data, waar de gebruiker zich ook bevindt.

“Het gebruik van mobiele technologie bij hulpdiensten neemt toe. Bij politie- en reddingsoperaties, waar de omstandigheden en de betrokken eenheden vaak per oproep anders zijn, kan een vlotte communicatiestroom cruciaal zijn voor het succes ervan. Een flexibel en aanpasbaar commando- en controlesysteem en betrouwbare hardware vormen de basis voor een succesvolle interventie. Panasonic is een van de toonaangevende leveranciers van mobiele technologie en heeft een lange geschiedenis in het leveren van oplossingen aan het leger, de overheid en de professionele industrie”, vertelt David Müller, Key Account Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business Division.

Met ondersteuning van Rohde & Schwarz Cybersecurity voldoet de verbinding aan de door BSI goedgekeurde IT-beveiligingsnormen met een beveiligde browser, VPN-client software en encryptie van de harde schijf. De oplossing is ook VS-NfD goedgekeurd voor beveiligde gegevens.

B&T Solutions, specialist op het gebied van integratie van hulpdiensten, zorgt ervoor dat de apparaten veilig en ergonomisch worden geïnstalleerd, of ze nu vooraan in de voertuigen worden geplaatst of worden opgeborgen voor gebruik bij het verlaten van de voertuigen.

“Met deze oplossing kunnen agenten het scherm van het Polaris-systeem in de auto spiegelen op de robuuste tablet en hebben ze ook toegang tot politiesystemen buiten de auto. Gedetailleerde informatie kan dan direct op locatie worden ingevoerd. Zo besparen ze kostbare administratieve tijd. Maar daarnaast kunnen ze de tablet ook gebruiken om foto’s te maken, bijvoorbeeld op de plaats van een verkeersongeval”, vertelt David Müller, Key Account Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business Division.

Misschien vind je deze berichten ook interessant