Home Geen categorie Onderzoek: Adoptie van systemen bottleneck bij digitalisering

Onderzoek: Adoptie van systemen bottleneck bij digitalisering

door Pieter Werner

Voor 40 procent van werkend Nederland is de adoptie van systemen een bottleneck om de productiviteit te verhogen, blijkt uit onderzoek van Ictivity onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Dit komt doordat de gebruikers onvoldoende kennis en vaardigheden in huis hebben die nodig zijn om optimaal gebruik te maken van de (werk)systemen van hun organisatie.

Dit ligt volgens werkend Nederland niet aan de digivaardigheid van hun organisatie, die zij gemiddeld met een 7,3 beoordelen. Opvallend is dat het hoger management de digivaardigheid binnen de organisatie een hogere score geeft (8,3) dan mensen op de werkvloer (7,2).

Productiever door inzet digitale tools

Er liggen voor veel organisaties nog kansen in het gebruik van digitale tools en applicaties om de productiviteit te verhogen en efficiënter te werken. Zo maakt slechts een kwart (25%) van de organisaties optimaal gebruik van digitale tools en applicaties, waardoor de organisatie nieuwe wensen inzichtelijk kan maken om productiever te zijn. Een meerderheid (56%) maakt goed gebruik van de mogelijkheden van digitale tools en applicaties, maar zou er nog meer uit kunnen halen als ze over meer kennis zouden beschikken. Eén op de vijf organisaties maakt slechts gebruik van de basisfunctionaliteit van tools en applicaties en mist hierdoor kansen om productiever te werken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant