Home Bots & Brains Mona Keijzer en Prins Constantijn openen NL Tech Square op CES Las Vegas

Mona Keijzer en Prins Constantijn openen NL Tech Square op CES Las Vegas

door Pieter Werner

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Special Envoy van Techleap.nl, Constantijn van Oranje, hebben vandaag het NL Tech Square geopend op CES 2020 in Las Vegas. Op het NL Tech Square presenteren 50 innovatieve Nederlandse startups hun producten aan klanten, investeerders en bedrijven. Het NL Tech Square is een van de grootste landenpaviljoens van CES.

Futureproof

Meer dan 180.000 bezoekers uit meer dan 155 landen bezoeken elk jaar in januari CES. Daarmee is CES het grootste technologie-evenement ter wereld waar elk jaar de nieuwste technologieën en innovaties van de volgende generatie aan de markt worden getoond. Nederland presenteert zich dit jaar rond het thema ‘Futureproof the world with us’. Naast Constantijn van Oranje en Mona Keijzer is ook Gerbert Kunst, consul-generaal in San Francisco, aanwezig op het evenement.

Maatschappelijke uitdagingen

Er is veel belangstelling voor het NL Tech Square. Constantijn van Oranje: “Met deze delegatie tonen we weer aan dat Nederland technologie van wereldklasse heeft en ondernemers die dit graag toepassen om grote globale maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de VS en contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten, partners en distributeurs.”

Overheid

De missie naar CES2020 wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Techleap.nl. Zie voor meer informatie over de startups, het paviljoen en het programma op het NL Tech Square het CES magazine van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Misschien vind je deze berichten ook interessant