Home Bots & Brains Samsung ‘human-centric’ LED verlichting manipuleert melatonine-niveau van mensen

Samsung ‘human-centric’ LED verlichting manipuleert melatonine-niveau van mensen

door Pieter Werner

Samsung heeft ‘mensgerichte’ LED-pakketten aangekondigd, onder de naam LM302N. Met speciaal ontworpen lichtspectra kan deze LM302N-familie volgens Samsung de melatoninespiegels in het menselijk lichaam binnenshuis aanpassen. Hierdoor voelen zij zich energieker of ontspannener voelen, afhankelijk van hun levenspatronen.

“De voordelen van het gebruik van Samsung’s LM302N reiken verder dan de basisverlichtingsfunctie van visuele herkenning, door de niet-visuele biologische effecten van verlichting op mensen te verbeteren”, zegt Un Soo Kim, senior vice-president van LED Business Team bij Samsung Electronics.

Moderne levensstijl

“Onze LED-oplossingen luiden een geheel nieuwe mensgerichte benadering in van het gebruik van kunstmatige verlichting om de productiviteit en ontspanning te verbeteren, wat de moderne binnenlevensstijl ten goede komt.”

Melatonine

Melatonine, een hormoon dat de slaap-waakcyclus reguleert, reageert op het cyaan-golflengtebereik van licht. Helderdere cyaan-geconcentreerde verlichting onderdrukt de aanmaak van melatonine door het lichaam, verhoogt de concentratie en zorgt voor een groter algemeen gevoel van alertheid. Evenzo minimaliseert een lagere cyaanlichtintensiteit verstoringen van het natuurlijke begin van de lichaamseigen melatonineproductie, wat de slaapkwaliteit bevordert.

Lichtspectra

De LM302N van Samsung maakt gebruik van nauwkeurig ontworpen lichtspectra met geoptimaliseerde hoeveelheden cyaan om op elk gewenst moment in de gewenste verlichtingsbehoeften te voorzien: de LM302N DAY verbetert de alertheid en de LM302N NITE verbetert de ontspanning. Gestandaardiseerd op 3.0×3.0mm, passen deze aanbiedingen in een breed scala aan verlichtingsarmaturen en zijn ze beschermd tegen vocht en hitte. De LM302N DAY kan het melatoninegehalte van het lichaam met meer dan 18 procent onderdrukken dan conventionele LED-verlichting.

Misschien vind je deze berichten ook interessant