Home Bots & Business AI personaliseert detailhandel

AI personaliseert detailhandel

door Pieter Werner

Panasonic Connect Europe heeft een nieuwe AI-gedreven oplossing gelanceerd in samenwerking met ADEAL Systems. Deze oplossing maakt gebruik van generatieve AI-chatbots voor digital signage in de detailhandel, waarmee advertenties gepersonaliseerd worden op basis van demografische informatie en koopvoorkeuren van klanten. De technologie combineert deze gegevens met extra informatie zoals het weer of lokale evenementen.

Het systeem, genaamd CUSAAS (Customer Segmentation As-A-Service), integreert Panasonic’s camera- en displayoplossingen om een geavanceerde winkelervaring te bieden. Dit wordt gedemonstreerd in het Customer Experience Centre van Panasonic in München.

Jens-Michael Pohl van Panasonic Connect Europe benadrukt dat deze oplossing demografische gegevens gebruikt – geen persoonlijke informatie – om winkelervaringen te verbeteren. AI wordt ingezet voor het identificeren van klantprofielen en het genereren van productaanbevelingen. Hoewel het systeem grotendeels geautomatiseerd is, wordt menselijke controle voor kwaliteitscontrole aanbevolen.

Camera’s in winkels identificeren demografische gegevens van klanten, die door het CUSAAS-systeem geanalyseerd worden. Vervolgens worden AI-chatbots ingezet om realtime advertenties te creëren, die via FRAMR’s signage-applicatie worden getoond op Panasonic’s 4K-schermen.

Dr. Vladimir Rubin van ADEAL Systems benadrukt de sterke samenwerking met Panasonic, die niet alleen technologische oplossingen biedt, maar ook waardevol advies en ervaring. Hij merkt op dat deze samenwerking een praktische AI-toepassing biedt voor retailmarketing en klantervaringen.

Tot slot benadrukt Pohl dat fysieke retailers technologie inzetten om hun klantervaring te verbeteren en te concurreren met online retailers. Door de combinatie van Panasonic’s oplossingen met CUSAAS kunnen retailers nu op intelligente wijze producten aan klanten aanbevelen. Hij nodigt retailers uit om de oplossing in actie te zien in het Customer Experience Centre.

Misschien vind je deze berichten ook interessant