Home Bots in Society Kepler AI Night Nurse op SantExpo in Parijs

Kepler AI Night Nurse op SantExpo in Parijs

door Marco van der Hoeven

Kepler Vision Technologies, leverancier van AI zorgsoftware, is aanwezig op SantExpo, het belangrijkste Franse evenement van de ziekenhuisfederatie. Van 23 tot en met 25 mei demonstreert het Nederlandse bedrijf de Kepler Night Nurse, zorgsoftware die waakt over het welzijn van cliënten.

De stand wordt getransformeerd tot ziekenhuiskamer om aan te tonen hoe Kepler Night Nurse het welzijn van patiënten in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen monitort. Medewerkers demonstreren hoe de Kepler Night Nurse reageert wanneer patiënten vallen of andere fysieke problemen ondervinden. Daarnaast wordt aangetoond hoe de Kepler Night Nurse ongevallen voorkomt.

De maker claimt dat Kepler Night Nurse 99% van de valse alarmen elimineert. Met één optische sensor detecteert het systeem wanneer een kat op bed springt, een gordijn wappert of een kussen valt. Dit zorgt ervoor dat medewerkers geen valse alarmen meer ontvangen en voorkomt alarmmoeheid onder personeel. Hierdoor reageren medewerkers weer accuraat op een melding en worden gevaarlijke situaties voorkomen. De verwerking vindt plaats volgens de privacywetgeving van de AVG.

Verandering binnen zorgdomein

Dr. Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, benadrukt de aanzienlijke vooruitgang op het gebied van monitoring in de medische omgeving: “Hoewel Kepler Vision Technologies marktleider is in de AI zorgsoftware, doen wij er alles aan om onze techniek constant te optimaliseren. We zijn er trots op dat wij tijdens de beurs kunnen aantonen dat ons systeem binnen een recordtijd van 10 seconden ontdekt of er gevaar dreigt voor de patiënt. Door deze versnelde techniek voorkomt het systeem dat een patiënt die slecht ter been is onbegeleid probeert te lopen.”

Zie ook

Interview Kepler Vision: Meer aandacht voor cliënten dankzij AI

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant