Home Bots & Business Medische robotindustrie China groeit naar $ 2,49 miljard in 2026

Medische robotindustrie China groeit naar $ 2,49 miljard in 2026

door Pieter Werner

In China zal de markt voor medische robots over vijf jaar een waarde hebben van $ 2,49 miljard, zegt onderzoeksbureau ResearchAndMarkets. De markt voor medische robots is het meest veelbelovende segment van de servicerobotmarkt. Naar schatting zijn tot nu toe wereldwijd 7.200 medische robots verkocht, met een waarde van $ 2,58 miljard. Dat is een groei van 50 procent vergeleken met de 5.100 in 2018.

De markt voort medische robots groeit momenteel het snelst in de Verenigde Staten. Op 31 maart 2020 bijvoorbeeld heeft Intuitive Surgical wereldwijd 5.679 Da Vinci-chirurgische systemen geïnstalleerd, waaronder 3.581 eenheden in de VS, 63,2% van het totaal. De intelligente medische robotindustrie in China is later begonnen dan haar buitenlandse collega’s, en is nu bezigt met een inhaalslag.

Overgangsfase

Op dit moment bevindt de hele industrie zich in een overgangsfase van onderzoek en ontwikkeling en klinische proeven naar commercialisering en massaproductie. In 2019 was de Chinese markt voor medische robots $ 620 miljoen waard. De revalidatierobot was het grootste segment op de Chinese markt voor medische robots. De chirurgische robot boekt voorzichtig vooruitgang en heeft een klein aandeel door hoge kosten.

Financiering

Van de bijna 100 medische robotbedrijven in China staan ​​de meeste nog in de kinderschoenen. Het rooskleurige vooruitzicht voor medische robots wakkert het enthousiasme van investeerders aan. Spelers als Remebot, HOZ Medical, Scream Intelligent Technology, Taimi Robotics Technology, Borns Medical Robotics, Ankon Technologies en Tinavi Medical Technologies hebben meer dan RMB 100 miljoen opgehaald in hun financieringsrondes.

Desinfectie

In de Chinese markt voor medische robots stimuleert de steeds verdergaande samenwerking tussen universiteit en industrie de markt. Makers van industriële robots en medische apparaten breiden zich geleidelijk uit naar het veld van intelligente medische robots met hun jarenlange technische expertise. De COVID-19-pandemie stimuleert de vraag naar medische robots, vooral op het gebied van desinfectie en sterilisatie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant