Home Bots & Brains SUPCON integreert AI in Humanoid Robot

SUPCON integreert AI in Humanoid Robot

door Pieter Werner

De Chinese fabrikant SUPCON gaat AI-technologie integreren in zijn humanoïde robot, Navigator α. De aankondiging werd gedaan bij de oprichting van het Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center, waarvan SUPCON de grootste aandeelhouder is.

Navigator α is een mensachtige robot van 1,5 meter hoog en 50 kilogram. Hij beschikt over hardwarecomponenten zoals een planetair verloopstuk, lichtgewicht mensachtige mechanische armen en een hand met 15 vingergewrichten en zes actieve vrijheidsgraden. De hand zelf heeft een gewicht van 600 gram en de vingertoppen kunnen een kracht van 10N uitoefenen. De gewrichtssnelheid van de robot reikt tot 150 graden per seconde.

George Cui Shan, voorzitter en CEO van SUPCON, benadrukte in een interview de aanpak van SUPCON’s samenwerking met het Innovation Center. De focus ligt niet alleen op de mechanische assemblage en systeemintegratie van de robot, maar ook op het bereiken van vooruitgang in AI-technologie en de toepassing ervan in industriële contexten. George benadrukte het belang van AI bij het uitbreiden van de operationele mogelijkheden van robotica naar gebieden van planning en besluitvorming, waarbij hij AI voorzag als een belangrijke motor in de industriële sector.

De Navigator α is ingezet in verschillende veldprojecten en heeft zijn potentieel in verschillende industriële toepassingen getest.

Misschien vind je deze berichten ook interessant