Home Bots & Business Pega Process Mining krijgt generatieve AI API’s

Pega Process Mining krijgt generatieve AI API’s

door Pieter Werner

Pegasystems lanceert Pega Process Mining. Gebruikers kunnen daarmee inefficiënties in hun operationele bedrijfsprocessen opsporen en verhelpen. Deze process mining-mogelijkheden worden samen met API’s – geschikt voor generatieve AI – geïntegreerd in het Pega Platform.

Pega Process Mining modelleert en analyseert de ‘as-is’-levenscyclus van processen op basis van data logboeken. Pega’s oplossing gebruikt AI en speciale algoritmes – mogelijk door Pega’s overname van Everflow vorig jaar – die de knelpunten, bewerkingen, afwijkingen en andere pijnpunten opspoort die het proces vertragen. De gebruiker krijgt vervolgens automatisch suggesties hoe hij het proces efficiënter kan maken.

De software is ook bedoeld voor citizen developers, zakelijke gebruikers en andere niet-technische medewerkers. Ze kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en snel gegevens per specifieke gebeurtenis of situatie invoeren in de software. Die data wordt vervolgens verwerkt tot interactieve dashboards; resultaten worden zo visueel inzichtelijk. Gebruikers kunnen met gebruiksvriendelijke tools dieper in de materie duiken voor het achterhalen van de hoofdoorzaak van vertragingen; het voorspellen van de impact van een voorgestelde procesverandering dankzij een simulatie-engine of het vergelijken van hoe het proces in de loop van de tijd is veranderd via een benchmarkfunctie.

Generatieve AI
Pega Process Mining is voorzien van API’s om het te koppelen aan generatieve AI-modellen, zoals OpenAI’s ChatGPT. Gebruikers kunnen gerichte vragen stellen om meer inzicht te krijgen in de processen, zoals “Waarom is de verwerkingstijd van onze claims in Europa vorige maand toegenomen?” of “Waar zitten de meest urgente knelpunten in ons klant-onboardingproces die we zouden moeten oplossen?” Pega API’s maken het mogelijk om generatieve AI-modellen als front-end interface te gebruiken. In toekomstige releases integreert Pega generatieve AI-mogelijkheden en -ondersteuning nog verder om proces- en taakanalyse nog makkelijker te maken.

Pega Process Mining is vanaf eind juni beschikbaar voor gebruikers van het Pega Platform.

Misschien vind je deze berichten ook interessant