Home Bots & Business AI-schrijftool voor vacatureteksten

AI-schrijftool voor vacatureteksten

door Pieter Werner

Talentwervingsplatform Recruitee, onderdeel van Tellent, lanceert een AI-schrijftool voor vacatureteksten. De AI-schrijftool zorgt ervoor dat recruiters repeterende en handmatige taken in het wervingsproces zoveel mogelijk beperken. Hiermee hebben recruiters als het ware een assistent, die met Natural Language Processing (NLP) binnen een paar minuten passende en strakke vacatureteksten kan genereren.

“Wij weten hoe belangrijk een goede vacaturetekst is”, zegt Marcin Moszyk, Chief Product Officer bij Recruitee by Tellent. “Hoe beter deze namelijk is geschreven, hoe hoger de kwaliteit is van kandidaten die reageren. Ik ben blij dat recruiters deze hoogwaardige kandidaten met behulp van onze AI-schrijftool nu gemakkelijker bereiken.”

Meer tijd voor strategie en relatie

Met de komst van de AI-schrijftool kunnen recruiters niet alleen hoogwaardige kandidaten werven, maar besparen ze ook meer tijd, bevorderen ze diversiteit in hun kandidatenpool, verbeteren zij de klantervaring en kunnen ze meer creativiteit kwijt in hun werkzaamheden. Moszyk: “Als gevolg van de krappe arbeidsmarkt hebben recruiters vaak een overvolle agenda. Doordat onze tool werk uit handen neemt, krijgen zij meer ruimte om aandacht te besteden aan hun wervingsstrategie en de relaties met klanten en kandidaten. In andere woorden zorgt onze tool ervoor dat recruiters zich meer kunnen focussen op werkzaamheden waar de menselijke inbreng essentieel is. “

HR in ontwikkeling

Mede doordat recruiters hun focus bijstellen, dienen zich nieuwe mogelijkheden aan binnen de HR-branche. Overigens brengt deze shift ook uitdagingen en vragen met zich mee. “We zijn ervan overtuigd dat generatieve kunstmatige intelligentie een transformatie teweeg zal brengen op het gebied van HR; we moeten alleen nog leren hoe we dit ethisch juist kunnen inzetten en optimaal kunnen benutten. Ons streven is hierbij te innoveren en tegelijkertijd samenwerking en inclusiviteit in recruitment teams te verbeteren. We blijven ons inzetten om te leren over de mogelijkheden en beperkingen van nieuwe technologieën, zodat we alleen de beste tools aan onze klanten kunnen aanbieden”, aldus Moszyk.

Misschien vind je deze berichten ook interessant