Home People in Robotics Ben Taylor Chief AI Strategist bij Dataiku

Ben Taylor Chief AI Strategist bij Dataiku

door Pieter Werner

Dataiku benoemt Ben Taylor tot Chief AI Strategist vanwege ‘zijn sterke visie op AI, machine learning en data science’. Taylors focus zal liggen op het ontwikkelen van duidelijke industrieperspectieven, actief meewerken aan de toekomst van AI, en het delen van de best practices van Dataiku’s klanten.

Taylor was medeoprichter van deep learning startup Zeff.ai, dat werd overgenomen door DataRobot, waar hij vervolgens Chief AI Evangelist werd. Daarnaast heeft hij jarenlang AI-systemen gebouwd voor HireVue en Micron. Ook spreekt Taylor regelmatig op evenementen en werkt hij nauw samen met de machine learning en data science community’s om innovatie te bevorderen en de mogelijkheden van AI en deep learning in de toekomst te vergroten.

“Zonder twijfel gaat AI deel uitmaken van elk bedrijf, of je het nu leuk vindt of niet. De enige vraag is of je een leider of een volger wilt zijn”, aldus Taylor. “De technologie zelf is echter niets zonder dat mensen de juiste vragen stellen en datgene wat ons menselijk maakt in verband brengen met AI. Dat is wat Dataiku echt speciaal maakt. Het bedrijf draait niet alleen om de technische aspecten van zijn solide AI-platform, maar richt zich ook op de samenwerking en de mensen die de projecten creëren. Deze combinatie is echt iets unieks in de industrie, en daar wil ik me vol voor inspannen.”

Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku, is blij met de komst van Taylor. “Ben is een betrouwbare thought leader in onze industrie en het feit dat hij ons team komt versterken is het bewijs van Dataiku’s sterke positie als marktleider en de kracht van ons merk om toptalent aan te trekken. We delen dezelfde visie over de toekomst van AI en Ben zal een belangrijke rol spelen in het versnellen van onze missie om ondernemingen toegang te geven tot Everyday AI.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant