Home Bots & Brains Lancering Leiden AI Community

Lancering Leiden AI Community

Eerste bijeenkomst op 18 april

door Marco van der Hoeven

In Leiden zal op 18 april de Leiden AI Community van start gaan, om kennis en ervaring over AI uit te wisselen, vanuit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven in deze universiteitsstad.

Initiatiefnemers zijn Surajeet Bhuinya, ondernemer en oprichter van AI-bedrijf Datapebbles, en Marco van der Hoeven, hoofdredacteur van het onafhankelijke nieuwsplatform Rocking Robots. Hun missie is het vormen van een dynamisch lokaal AI-ecosysteem voor zowel onderzoekers als ondernemers, voor zowel aanbieders als gebruikers van AI.

Het kernidee achter de Leiden AI Community is het creëren van een samenwerkingsplatform. Hier kunnen AI-professionals ideeën uitwisselen, elkaar inspireren, en nieuwe mogelijkheden verkennen in zowel AI-onderzoek als -toepassingen. De nadruk ligt op het belang van interdisciplinaire samenwerking voor de ontwikkeling van AI-technologie.

De kick-off van de Leiden AI Community vindt plaats op 18 april aan het historische Rapenburg. Deze locatiekeuze verbindt de rijke historie van Leiden met de nieuwste technologische innovaties. Een diverse groep AI-experts, van academici tot zakelijke vernieuwers, zal hierbij aanwezig zal zijn.

Tijdens de bijeenkomst zal Marco van der Hoeven terugblikken op het recent gehouden European Robotic Forum, waar de interactie tussen mens, robot en AI centraal stond. De bijeenkomst zal plaatsvinden op Rapenburg 8.

Aanmelden voor de eerste bijeenkomst van de Leiden AI Community kan hier.

Misschien vind je deze berichten ook interessant