Home Bots & Business Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Dronten

Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Dronten

Genomineerd voor de Softbot Awards

door Marco van der Hoeven

De Gemeente Dronten had te maken met een achterstand in het verwerken van door de OFGV (Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek) aangeleverde documenten en stukken in het zaaksysteem Djuma. De achterstand was opgelopen tot drie jaar, waar maandelijks ongeveer tien zaken met ongeveer vier tot vijftien documenten bij kwamen. Omdat er te weinig mensen beschikbaar waren is er nu een robot neergezet die achterstand wegwerkt.

De bedrijfsdoelstellingen en voordelen die de Gemeente Dronten wilde behalen waren tijdsbesparing in het archiveren, een duidelijke structuur die consequent wordt gehanteerd, en minder fouten in de verwerking. Ook hoeven medewerkers minder repetitieve handelingen te doen.

In de robot zit een AI-functie voor document understanding. Dit betekent dat per zaak wordt gekeken welke documenten er zijn, en mocht een zaak nog niet compleet zijn, dan voert de robot een alternatief pad uit waardoor de zaken en documenten alsnog in het zaaksysteem geregistreerd worden en er alsnog mindere menselijke handelingen nodig zijn.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant