Home Bots & Business Blue Prism opent Benelux-kantoor

Blue Prism opent Benelux-kantoor

door Marco van der Hoeven

Met een virtual roadshow heeft RPA-leverancier Blue Prism zijn nieuwe kantoor in de Benelux geopend. Tijdens dit online evenement werd onder meer de strategische visie op de snel groeiende RPA-markt gepresenteerd, en een kijkje gegeven in de roadmap voor verdere ontwikkeling van de software.

Jason Kingdon, de CEO van Blue Prism noemde de Benelux is voor ons een zeer belangrijke markt. “We hebben daar meer dan 80 klanten, en willen de komende jaren ook een meer lokaal aanbod presenteren. We bevinden ons in een markt die draait om intelligente automatisering van bedrijven. Ik denk dat organisaties veeleisender worden over technologie, de vraag hoe strategisch het moet zijn en hoe het hun organisatie ondersteunt. Hoe ver kan automatisering gaan? Ik denk dat we nog in het begin staan.”

Volgens hem is Blue Prism altijd een beetje anders geweest dan de rest van de markt. “Blue Prism ziet de digitale werknemer als het brandpunt waar een intelligente automatiseringsstrategie omheen wordt gebouwd. Maar end-to-end-automatisering is maar een deel van het verhaal, er is ook de democratiseringscomponent. Het is erg belangrijk om zakelijke gebruikers op een natuurlijke manier met technologie om te laten gaan.”

Community

CTO Peter Walker benadrukte de samenwerking met de community: “De Blue Prism-community telt 25.000 leden, die online 5.000 discussie hebben ingebracht. Er zijn meer dan 600 productideeën ingediend. Ze kunnen onze productroadmap beïnvloeden. Dit is echt cruciaal: 70% van de klanten vertelde ons dat onze community hen had geholpen hun digitale mogelijkheden te vergroten.”

Als onderdeel van de toekomststrategie beschreef hij met de luchtvaartterm ‘fly by wire’. “Dit is een heel belangrijk concept voor complexe machines, afkomstig uit de vliegtuigindustrie. Als piloot heb jij de volledige regie over de strategie voor je reis. Je bent bezig met de snelheid, de timing, de richting en de route. Voor het bewegen van het vliegtuig zijn er wel fysieke bedieningselementen. Maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je instructies naar een computer stuurt, en de computer zorgt voor alle details zoals de werking van de motoren en de stand van de vleugels”

“Wij gebruiken hetzelfde concept bij het ​​digitale personeelsbestand. Dit is voor één persoon veel te complex om te begrijpen. Wat u wilt doen is de bedrijfsresultaten beheren. Dus waar wij voor willen zorgen is dat u uw virtuele personeel instructies kunt geven om bepaalde resultaten te behalen, zonde dat u zich zorgen hoeft te maken de details van de uitvoering.”

Process mining

Andere aankondigingen tijdens zijn keynote waren uitbreiding van het automatiseren van de taak om processen te ontleden, te documenteren en vast te leggen met process mining. Ook wil Blue Prism voorsorteren op de datagedreven organisatie. “Want ook virtuele medewerkers produceren zelf data. We willen de tijd verkorten tussen het creëren van data en het ernaar handelen ernaar.” EN tenslotte kondigde hij aan de digitale medewerkers te voorzien van meer intelligentie. “We willen dat het digitale personeel een intelligente tegenhanger is van uw menselijke personeelsbestand. Niet alleen om werkzaamheden uit te voeren, maar om mensen te informeren, te versterken en bij te staan.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant