Home Bots & Business UiPath introduceert Automation Cloud robots

UiPath introduceert Automation Cloud robots

door Pieter Werner

UiPath heeft Automation Cloud Robots geïntroduceerd, evenals verschillende nieuwe functionaliteiten in de UiPath 2022.4-platformrelease. De nieuwe SaaS-robots maken automatisering op meer gebieden mogelijk binnen ondernemingen.

“Automatisering is de voorkeurstechnologie voor ontwikkelaars die snel applicaties moeten bouwen die het bedrijf vooruit helpen”, zegt Ted Kummert, Executive Vice President, Products & Engineering bij UiPath. “We zien dat steeds meer klanten voor de cloud kiezen en onze klantgerichte innovatie blijft ons leiderschap in de automatiseringsmarkt versterken. Onze Automation Cloud Robots bieden klanten het volledige voordeel van de cloud bij het opschalen van hun automatiseringsprogramma’s. Deze release breidt ook de gebruiksscenario’s uit voor zowel automatiseringsprofessionals als burgerontwikkelaars en biedt tal van prestatie- en beveiligingsverbeteringen op ondernemingsniveau.”

Nieuwe functies in de release van UiPath Platform 2022.4 zijn onder meer:

  • Automation Cloud Robots: SaaS-robots die worden gehost in de UiPath Automation Cloud stellen klanten in staat om onbeheerde robots direct in te zetten zonder IT, middelen of infrastructuur. Een VM Automation Cloud Robot is een virtuele Windows-machine die on-demand is gemaakt in Automation Cloud. Het biedt een unattended robot die de software en configuraties van klanten kan opnemen en naar behoefte kan schalen. De nieuwe Serverless Automation Cloud Robot maakt deel uit van een ‘ready-when-you-are’ pool van robots die onmiddellijk en veilig geselecteerde automatiseringstaken on-demand zal uitvoeren. Met eenvoudige browsergebaseerde toegang kunnen Windows-, Mac- of Linux-gebruikers werk naar Automation Cloud Robots sturen en onmiddellijk uitvoeren in Automation Cloud.
  • Vloeiende ontwikkeling: met snellere prestaties, uitgebreide integratie-opties en low-code tools en sjablonen, verwijdert deze release wrijving en complexiteit uit het ontwikkelingsproces. Automatiseringsprofessionals kunnen nu gebruikmaken van de kracht van UiPath Integration Service om snel triggergebaseerde automatiseringen te ontwikkelen; toegang krijgen tot meer dan 40 API-gebaseerde connectoren om processen te automatiseren met veelvoorkomende applicaties zoals Slack, Salesforce Marketing Cloud, Mulesoft en andere; en verminder aangepaste codering om app-ontwikkeling te stroomlijnen met nieuwe bedieningselementen en sjablonen in UiPath Apps. Ondertussen krijgen burgerontwikkelaars nieuwe, vereenvoudigde toegang tot AI-aangedreven tools zoals Forms AI, Document Understanding en Task Capture om meer taken te automatiseren.
  • Automatiseringstoegang voor iedereen: Mac-gebruikers krijgen voor het eerst API- en webautomatisering, plus ondersteuning voor UiPath Assistant. Linux-robots ondersteunen nu langlopende workflows, waardoor automatiseringen die platformonafhankelijk kunnen worden uitgevoerd, worden uitgebreid. Leiders van Automation Center of Excellence kunnen een preview van Automation Launchpad bekijken, een nieuwe tool die hen kan helpen hun programma te evangeliseren en op te schalen naar meer gebruikers. Gebruikers zullen profiteren van een enorm uitgebreide set kant-en-klare automatiseringen voor een verscheidenheid aan taken in UiPath Marketplace en Assistant. Ten slotte kunnen ontwikkelaars eindgebruikersvriendelijke automatiseringen creëren met het UiPath Attended Framework door middel van best practices en ontwikkelingsprocessen om een ​​boeiende gebruikerservaring te bieden, de automatiseringsprestaties te maximaliseren en het ontwikkelingsproces te vereenvoudigen.
  • Verbeterde beveiliging en compliance: Beveiligings- en compliance-upgrades in 2022.4 omvatten elke UiPath-service die nu in de scope is voor SOC 2 en Automation Cloud HIPAA-attest om de acceptatie van UiPath-cloudoplossingen met vertrouwen te vergemakkelijken. Zowel gebruikers- als apparaattoegangscontroles worden versterkt, met uitgebreide op rollen gebaseerde controles voor het beheer van gebruikers en IT-governance voor voorwaardelijke toegang om ervoor te zorgen dat alleen beheerde apparaten worden gebruikt. Bovendien bevinden de gegevens van elke klant zich nu op dezelfde locatie in één enkel datacenter om het voldoen aan de eisen van de overheid en ondernemingen op het gebied van gegevenssoevereiniteit te vereenvoudigen.

“In de post-pandemische wereld moeten ondernemingen wendbaarder worden en enterprise-acceleratie toepassen. Robots zijn een welkome en effectieve tool geweest voor ontwikkelaars en bedrijfsleiders die die versnelling moeten creëren”, zegt Holger Mueller, Vice President en Principal Analyst bij Constellation Research. “Door van robotgebruik een cloudaanbod te maken via Automation Cloud™ Robots, biedt UiPath ondernemingen een gemakkelijke manier om bots te creëren en te gebruiken, waardoor automatisering nog verder wordt gedemocratiseerd.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant