Home Bots & Business AI voorspelt netwerkproblemen

AI voorspelt netwerkproblemen

door Pieter Werner

Cisco heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan een predictive analytics engine die applicatieproblemen met hoge nauwkeurigheid kan voorspellen, voordat deze zich voordoen. Cisco is nu van plan om deze technologie over het gehele geïntegreerde netwerk aan te bieden, waardoor het toegankelijk is voor bedrijven van elke omvang.

Cisco heet zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op het detecteren en oplossen van netwerkproblemen. De volgende logische stap was een voorspellende AI-functie, waarbij problemen worden voorspeld voordat deze zich voordoen en zo voorkomen kunnen worden. Daarom heeft Cisco gewerkt aan een analyse-engine die IT-teams kan helpen problemen te voorkomen en de gebruikerservaring te verbeteren. Met zijn nieuwste tool combineert Cisco de voorspellende technologie samen met zijn portfolio aan observatie-, visibiliteits- en intelligentietechnologieën.

Cisco’s predictive network verzamelt gegevens uit een groot aantal telemetriebronnen. Eenmaal geïntegreerd, leert het patronen herkennen en begint het systeem problemen met gebruikerservaringen te voorspellen. Cisco heeft voorspellende modellen de afgelopen twee jaar afgestemd en getest met klanten in verschillende industriesegmenten, met geavanceerde analyse- en machine learning-technieken om meer precisie en gebruiksgemak mogelijk te maken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant